Slavia ovládla vršovické derby | SK Slavia Praha
Více

Slavia ovládla vršovické derby

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Vršovické derby v Edenu má letos jasného vítěze, domácí sešívané. Slavia zdolala Bohemians 1905 na svém stadionu před více než třinácti tisíci diváky 3:0.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Vršovické derby v Edenu má letos jasného vítěze, domácí sešívané. Slavia zdolala Bohemians 1905 na svém stadionu před více než třinácti tisíci diváky 3:0.

V prvním poločase měla sice Slavia míč více na svých kopačkách, vyloženou šanci si ale červenobílí nevypracovali. Branky tak padaly až po přestávce. Po sérii šancí si v 71. minutě postavil míč Peter Grajciar a z přímého kopu z levého křídla krásně zakroutil míč k zadní tyči.

O sedm minut později se stejný hráč opřel do míče znovu z přímého kopu - tentokráte na středu hřiště 27 metrů od brány - a vymetl šibenici Sňozíkovy branky. Vítězství Slavie 3:0 pečetil v 83. minutě Petr Trapp, který hlavou poslal do brány centr střídajícího Jardy Černého.

„Dnes se hrál solidní fotbal před výbornou kulisou z obou stran, klobouk dolů před oběma tábory fanoušků,“ začal hodnocení zápasu trenér Slavie František Cipro.

„Hráli jsme dobrý kombinační fotbal, jak jsme ho hrát chtěli. Pro Bohemku je to asi hodně kruté, mohlo to být navíc jinak, kdyby Vaniak za stavu 0:0 nechytil jasný gól Bohemians. Druhou velkou šanci chytil ještě za stavu 2:0.“

„Chodili jsme pořád do plných, nedařilo se nám v první půli skórovat. A když už jsme mohli jít do rychlého protiútoku, nezvládli jsme situaci jeden na jednoho. To byl ale záměr Bohemians, takhle hrát, proto taky Bohemians zatím dostali v lize tak málo gólů,“ dodával František Cipro.

„Pro nás je výsledek až příliš krutý. Góly padly až v závěru, vypadalo to pro nás do té doby nadějně. Celý zápas jsme se nedokázali dostat do hry, nevytvořili jsme si šance, nechali jsme Slavii dostat nás pod tlak,“ řekl k zápasu trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Rozhodla individuální kvalita hráčů, Grajciar nás dnes dvakrát potrestal. Osobně mi neudělal radost návrat Vaniaka do branky, je to špičkový gólman a pochytal naše šance, ostatní mužstva měla to štěstí, že proti nim brankáři jejich střely pouštěli,“ dodal ještě Hoftych.

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 3:0 (0:0)
Branky: 71., 78. Grajciar, 83. Trapp
Slavia: Vaniak - Krajčík, Kopic, Trapp, Hubáček – Kysela (67. Jaroslav Černý), Ragued, Janda (86. Trubila), Grajciar - Milan Černý, Vlček (60. Šenkeřík)
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík – Kotyza (59. Bartek), Kaufman (87. Cissé), Pávek, Štohanzl – Škoda (52. Ibragimov), Hartig
ŽK: Kopic – Jindřišek, Hartig, Štohanzl
Diváci: 13 441


Utkání jsme sledovali online

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články