Belaida trápí hyperfunkce štítné žlázy | SK Slavia Praha
Více

Belaida trápí hyperfunkce štítné žlázy

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Tijaniho Belaida trápí hyperfunkce štítné žlázy, která byla příčinou jeho dýchacích obtíží při velké zátěži. „Tijani bude teď tři týdny v klidovém režimu pobírat léky, po této době podstoupí další vyšetření. Naším cílem je teď jeho zdravotní stav stabilizovat...
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Tijaniho Belaida trápí hyperfunkce štítné žlázy, která byla příčinou jeho dýchacích obtíží při velké zátěži.

„Tijani bude teď tři týdny v klidovém režimu pobírat léky, po této době podstoupí další vyšetření. Naším cílem je teď jeho zdravotní stav stabilizovat,“ uvedl klubový lékař Martin Dvořák.

„Tijani měl vysokou tepovou frekvenci, dýchací obtíže a únavu neúměrnou podstupované zátěži, proto absolvoval příslušná vyšetření. Odhadnout dobu, kdy se bude moci vrátit na trávník, je v současné chvíli nemožné, uvidíme, jak jeho tělo zareaguje na nasazené léky,“ dodal slávistický lékař.

Tijani Belaid v současnosti může absolvovat pouze lehký strečink. „Cítím se už lépe. Před dvěma lety jsem byl v mnohem složitější situaci, proto věřím, že i tuto nemoc zvládnu a k fotbalu se brzy vrátím. I když vím, že léčba může být dlouhodobější,“ řekl tuniský fotbalista, za jehož problémy s fyzickou kondicí během jarní sezony stály právě tyto zdravotní obtíže.

Belaid neplánuje v době léčby návrat do Paříže, celou dobu stráví v Praze, nebude samozřejmě chybět na Letné, kde bude držet palce svým spoluhráčům v ligovém i pohárovém derby.

Rozhovor s klubovým lékařem Martinem Dvořákem

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články