Slavia jde do semifinále Ondrášovka cupu | SK Slavia Praha
Více

Slavia jde do semifinále Ondrášovka cupu

PRAHA/LETNÁ – Slavia podruhé v pohárovém zápase porazila Spartu! Nejenže tak odčinila porážku z pondělního ligového derby a připravila Spartě první porážku na Letné v této sezoně, ale navíc postupuje do semifinále Ondrášovka cupu.

PRAHA/LETNÁ – Slavia podruhé v pohárovém zápase porazila Spartu! Nejenže tak odčinila porážku z pondělního ligového derby a připravila Spartě první porážku na Letné v této sezóně, ale navíc postupuje do semifinále Ondrášovka cupu.

Slavia se dostala do vedení hned po osmi minutách hry. Řepka zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil střelou k levé tyči Jaroslav Černý. Na druhé straně měla několik šancí Sparta. Tou největší v první půli byla střela Zemana z přímého kopu, kterou výborně vyrazil Vaniak.

Těsně před poločasem musel vystřídat zraněný Peter Grajciar, kterého nahradil Zdeněk Šenkeřík. První zprávy hovoří o těžce pohmožděném kotníku našeho záložníka.

Ve druhé půli už Slavia náskok udržela a po výhře 1:0 z prvního utkání postupuje do semifinále Ondrášovka cupu, kde se střetne s týmem Jablonce.

„Bylo vidět, že Sparta hrála do poslední chvíle, že chtěla vyrovnat. To se jim naštěstí nepovedlo, my postupujeme, můžeme se teď soustředit na další zápasy,“ řekl k utkání trenér Slavie František Cipro.

„Co je s Peterem Grajciarem ještě nevím, chvíli to ale vypadalo hodně špatně. O poločase odjel na rentgen, brzy budeme mít lepší informace. Doufám, že se z toho dostane,“ zmínil se Cipro o zdravotním stavu našeho záložníka.

„Chtěli jsme samozřejmě postoupit a mrzí nás to. V dnešním zápase nám nic nevyšlo, vypracovali jsme si šance, ale gól jsme nedali,“ řekl po zápase trenér Sparty Jozef Chovanec. Nepodařilo se nám dostat soupeře pod tlak, Slavia hrála opatrně a hodně držela míč. V tom jsou její hráči silní,“ zakončil Chovanec.

Slavia se v semifinále utká s Jabloncem, první utkání se hraje ve středu 21.4.v Jablonci od 17 hodin, vysílá ČT4.

Na toto utkání pořádá Fanklub autobusový výjezd. Článek na www.slavista.cz

Termín odvety bude oznámen v pátek.

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:1 (0:1)
Ondrášovka cup, 1. zápas Slavia-Sparta 1:0
Branky: 8. J. Černý (z pen.)
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Kladrubský (74. Krejčí) – Sionko (54. Lačný), Kucka, Hoheneder (54. Žofčák), Vacek, Zeman - Wilfried
Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Kopic, Hubáček – Grajciar (45. Šenkeřík), Ragued, Jaroslav Černý, Janda – Vlček (90. Ivanovski), Milan Černý (82. Koreš)
ŽK: Sionko, Kušnír, Řepka – J. Černý, Kopic
Diváci: 10 577


Utkání jsme sledovali online

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články