Kladno ubránilo v Edenu bezbrankovou remízu | SK Slavia Praha
Více

Kladno ubránilo v Edenu bezbrankovou remízu

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia remizovala v domácím zápase s Kladnem 0:0. Sešívaní ani přes velký tlak a znatelnou územní převahu nedokázali překonat gólmana Kostolanského.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia remizovala v domácím zápase s Kladnem 0:0. Sešívaní ani přes velký tlak a znatelnou územní převahu nedokázali gólmana překonat gólmana Kostolanského.

Už v osmé minutě musel kvůli zranění odstoupit Stanislav Vlček, kterého nahradil Mirko Ivanovski. První půle se pak odehrála bez výraznějších šancí na obou stranách. Až v poslední minutě měl příležitost Kysela, který jen těsně nedosáhl na Hubáčkův centr.

Ve druhém poločase ale nastal velký nápor domácích, kteří navíc hráli od 58. minuty proti soupeři, oslabenému o jednoho hráče. V 67. minutě se tváří v tvář kladenskému gólmanovi ocitl po hezké kličce Ivanovski, Kostolanský ale jeho střelu vyrazil.

Prakticky jediným vzrušením na druhé straně hřiště byla hlavička Tatanashviliho, která skončila na břevně. Téměř vzápětí hlavičkoval těsně vedle branky Ivanovski, v 79. mohl střílet osamocený Jaroslav Černý, střela z voleje mu ale nesedla.

„Dopadlo to tak, jak jsem si nepřál. Nemůžu ale hráčům nic vytknout, vzhledem k zatížení, které mají poslední dobou. Nic jsme neměnili, nespekulovali jsme se sestavou. I když jsem se bál zranění, zápasový rytmus středa – neděle by měli hráči zvládnout,“ začal svůj komentář k utkání trenér Slavie František Cipro.

„V první půli se mi hra nelíbila, bylo to takové mrtvé. Navíc atmosféra nebyla nejlepší, když se zranil Standa Vlček. Ve druhé půli nemám, co bych vytknul. Takovýhle styl hry nám prostě nevyhovuje, nemáme typické hráče, na které by směřovaly centry.“

„Standa Vlček má zadní stehenní sval v křeči, nevypadá to ale, že by měl sval natržený,“ připojil trenér ještě informace o zdravotním stavu našeho útočníka.

„Přijeli jsme na Slavii a neměli jsme co ztratit. Vycházela nám taktika, ale trochu nás zaskočilo vyloučení. Museli jsme pak hrát 4-4-1, bylo to těžké, Slavia umí dobře přenést balon ze strany na stranu. Podržel nás navíc gólman Kostolanský, který chytal teprve třetí zápas v lize,“ řekl k utkání trenér Kladna Stanislav Procházka.

SK Slavia Praha – SK Kladno 0:0 (0:0)
Slavia: Vaniak - Dens, Trapp, Kopic, Hubáček – Kysela (65. Šenkeřík), Ragued, J. Černý, Janda – Vlček (8. Ivanovski), M. Černý
Kladno: Kostolanský – Mráz, Beneš, Procházka, Gross – Holub – Zoubek (81. Lička), Tatanashvili (89. Šilhan), Strnad, Bartoš – Cigánek (70. Szabo)
ŽK: Trapp, Kopic - Procházka, Šilhan
ČK: Procházka
Diváci: 8 633



Utkání jsme sledovali online

 

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články