Šest gólů a prohra v Plzni | SK Slavia Praha
Více

Šest gólů a prohra v Plzni

PLZEŇ/ŠTRUNCOVY SADY – Dvě branky Mirka Ivanovskiho ani vedení v poločase Slavii bohužel k vítězství v Plzni nestačily. Po přestávce lovil Martin Vaniak míč ze své sítě celkem třikrát a sešívaní tak podlehli Viktorii 2:4.
PLZEŇ/ŠTRUNCOVY SADY – Dvě branky Mirka Ivanovskiho ani vedení v poločase Slavii bohužel k vítězství v Plzni nestačily. Po přestávce lovil Martin Vaniak míč ze své sítě celkem třikrát a sešívaní tak podlehli Viktorii 2:4.

Červenobílí se prosadili už v páté minutě, za obranu domácích se dostal Ivanovski a střelou po zemi propálil Daňka poprvé. Plzeň kontrovala v minutě 23. Kolářovou hlavičkou do růžku branky.

Poločas sice nakonec vyhrála Slavia, svou druhou branku dal Ivanovski, který těžil z krásné přihrávky Jaroslava Černého, o své vedení ale sešívaní podobně jako v Olomouci přišli. V 50. minutě přehodil Vaniaka z levé strany vápna Rezek, o deset minut později využil nepřesné malé domů Střihavka a zakončoval do prázdné branky.

V 66. minutě zvyšoval na 4:2 Pavel Horváth, když se prosadil na malém vápně po rohovém kopu.

„Měli jsme nepochopitelný výpadek ve druhém poločase, který si vůbec nedovedu vysvětlit. V prvním poločase jsme viděli celkem solidní hru z obou stran, hrál se svižný fotbal. Ale to, co jsme sami předvedli ve druhé půli, je nepochopitelné, během necelých dvaceti minut jsme dostali tři góly a byly to navíc góly polovlastní, ne-li zcela vlastní. To, jakým způsobem jsme tu druhou půli odehráli, tak jsme těch branek mohli dostat více. Takže pro mě nepochopitelný výpadek a u některých hráčů nepochopitelné chyby,“ uvedl po zápase trenér Slavie František Cipro.

„Já jsem na druhou stranu nebyl spokojen s prvním poločasem, kdy Slavia byla fotbalovější a byla kombinačně lepší, my jsme ve středu hřiště pozdě přistupovali k hráčům a z toho důvodu měla Slavia více hru pod kontrolou. Z toho i vyplynulo, že jsme se v prvním poločase nedostali tolik do hry, jak jsme si asi představovali. První gól padl po naší hrubé chybě, úvod prvního poločasu jsme naprosto nezvládli, když jsme dostali asi v páté minutě gól, určitě to mělo na utkání vliv. Ve druhém poločase jsme byli mnohem aktivnější, více jsme vystupovali na hráče Slavie a nedali jsme jim tolik prostoru. Je pravda, že některé góly byly z naší strany štastné, obzvlášť ten třetí gól byl vyloženě po chybě Slavie, to byl asi rozhodující moment zápasu, kdy jsme se poprvé v utkání dostali do vedení. A potom ten čtvrtý gól už byla taková pojistka. Jsem rád, že jsme po dlouhé době vyhráli,“ uvedl po zápase trenér Plzně Pavel Vrba.

FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha 4:2 (1:2)
Branky: 23. Kolář, 50. Rezek, 60. Střihavka, 66. Horváth - 5., 35. Ivanovski
Plzeň: Daněk – Limberský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks – Petržela (83. Rajtoral), Rada, Horváth, Kolář (87. Darida) – Střihavka (66. Jiráček), Rezek
Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Hošek, Hubáček – Dens (72. Šenkeřík), J.Černý (79. Koreš), Ragued (61. Lafrance), Grajciar - Ivanovski, M. Černý
ŽK: Horváth, Limberský – Trapp
Diváci: 3 953


utkání jsme sledovali online

 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články