D-dorost prohrál v Sezimově Ústí | SK Slavia Praha
Více

D-dorost prohrál v Sezimově Ústí

PRAHA – D-dorost prohrál v Sezimově Ústí, následně porazil v předehrávce 25. kola Most vysoko 5:0.

PRAHA – D-dorost prohrál v Sezimově Ústí, následně porazil v předehrávce 25. kola Most vysoko 5:0.

 

Na půdě nováčka české dorostenecké ligy se hrálo na umělé trávě. Od počátku jsme se prezentovali útočnou hrou a vytvářeli si mnoho šancí, avšak žádná z našich akcí a střel neskončila v síti domácích. Ti se zmohli jen na zakopávání míčů do lesa, a tak se po většinu utkání jen běhalo pro míče do zámezí. Jak to však v takových utkáních bývá, o výsledku rozhoduje náhodná branka. Při ojedinělé akci domácích v 64. minutě zahrál náš stoper hlavičkou malou domů. Náš vybíhající brankář však na míč úplně nedosáhl a dobíhající útočník domácích umístil míč na naší prázdné branky.

 

V závěru utkání jsme hráli na tři obránce ve snaze otočit výsledek, ale v poslední minutě utkání uzavřeli domácí z rychlého brejku skóre utkání na 2:0. Naši hráči přistoupili k utkání s vidinou snadného vítězství, a to se nám nevyplatilo.Vypracovali jsme si mnoho brankových příležitostí, minimálně na pět branek, ale žádnou jsme nedokázali proměnit. Domácí vyhráli naprosto nezaslouženě, neboť po celé utkání  předváděli hru, která neměla s dorosteneckým ligovým fotbalem nic společného.

 

D-dorost: Spartak Sezimovo Ústí - Slavia 2:0 (0:0)

Slavia: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík, Nikolas Salašovič, Karel Charvát, Daniel Bady (63. Jakub Šonka) – David Červený, Kristian Hudeczek (74. Jan Zemánek), Miroslav Verner, Filip Drobílek – František Liška (70. Erik Týfa), Jan Peterka (58. Jan Hannich)

Na střídání byli ještě připraveni: Adam Sládek

 

V předehrávce 25. kola z důvodu účasti našeho týmu na turnaji v Holandsku, kam se v příštím týdnu chystáme, jsme zavítali do Mostu. Utkání se hrálo na výborně připraveném travnatém hřišti v TCM Souš. Soupeři jsme chtěli oplatit podzimní domácí porážku 0:2, a tak jsme do utkání vstoupili velmi aktivně. Zpočátku bylo utkání vyrovnané, neboť domácí se rovněž prezentovali aktivní hrou a hrál se fotbal ve svižném tempu. Postupně jsme získali mírnou převahu a vytvářeli si šance. Ty však většinou končily v ofsajdové pasti.

 

V závěru poločasu jsme se konečně dostali do vedení. V 35. minutě zahrával J. Šonka rohový kop z pravé strany. Centrovaný míč před branku domácí slabě odvrátili a ještě v pokutovém území dobře postavený R. Hrubý přesnou střelou uklidil míč do sítě – 1:0 pro Slavii. Tím byl stanoven poločasový výsledek.

 

Ve druhé části utkání jsme se zaměřili na zpřesnění hry a rychlejší provedení kombinací. Výsledek utkání se však začal měnit až v 62. minutě. N. Salašovič vybojoval míč až na naší polovině a vydal se středem skoro přes celé hřiště do samostatného průniku. Nabíhajícím útočníkům nemohl kvůli ofsajdovému postavení přihrát, a tak pronikl přes několik hráčů soupeře až do pokutového území soupeře, kde už jen obstřelil vybíhajícího brankáře – 2:0.

 

Další branka padla za tři minuty, kdy v 65. minutě po kombinační akci z pravé strany zacentroval D. Červený a nabíhající F. Liška umístil míč hlavou do sítě – 3:0. Oba hráči chvíli předtím střídali. Skóre jsme opět měnili v 75. minutě a po stejné kombinační akci opět zacentroval D.Červený, domácí míč nedůrazně odvrátili v pokutovém území a nabíhající S. Simič s pomocí tyče vstřelil svou premiérovou dorosteneckou branku – 4:0.

 

Skóre jsme uzavřeli v samotném závěru utkání v 77. minutě. Po autovém vhazování téměř u rohového praporku na pravé straně nacentroval V. Maršík do pokutového území soupeře, zde míč prodloužil hlavou K. Hudeczek a střídající E. Týfa nádhernou střelou z voleje téměř vymetl šibenici – 5:0 pro Slavii.

 

Konečně se tedy probudili naši střelci a dokázali jsme proměnit vypracované šance. I když je naše výhra vysoká, je potřeba ocenit výkon domácích, kteří neustále zlobili naši obranu, hráli celé utkání aktivní a otevřený fotbal ve snaze dosáhnout co nejlepšího výsledku a nebetonovali, tak jako někteří naši soupeři. Náš tým zaslouží pochvalu za kolektivní výkon, předvedenou hru a přístup k utkání, který by však měl být samozřejmostí.

 

D-dorost: Baník Most - Slavia 0:5 (0:1)

Branky: 35. Robert Hrubý, 62. Nikolas Salašovič, 65. František Liška, 75. Stefan Simič, 77. Erik Týfa.

Slavia: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík, Karel Charvát, Stefan Simič, Adam Sládek – Miroslav Verner, Robert Hrubý, (70. Kristian Hudeczek), Nikolas Salašovič, Jakub Šonka (62. David Červený) – Jan Peterka (73. Erik Týfa), Jan Hannich (51. František Liška).

Na střídání byli ještě připraveni: Daniel Pelikus, Daniel Bady.

 

J. Neuberg – asistent treméra a vedoucí mužstva

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články