V sobotu potřetí na jaře s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

V sobotu potřetí na jaře s Jabloncem

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V sobotu 8.května nastoupí fotbalisté Slavie k poslednímu domácmu zápasu v této sezoně Gambrinus ligy. Do Synot Tip Areny v Edenu přijede Jablonec. Zápas začíná v 17:30 hodin.
SYNOT TIP ARENA/EDEN – V sobotu 8.května nastoupí fotbalisté Slavie k poslednímu domácmu zápasu v této sezoně Gambrinus ligy. Do Synot Tip Areny v Edenu přijede Jablonec. Zápas začíná v 17:30 hodin.

„Jablonci máme co vracet, i když jsme je v Edenu porazili, tak jsme stejně byli z domácího poháru vyřazeni. Oni jsou teď nahoře, nejenom v tabulce, ale i co se týká psychiky a sebevědomí, takže porazit je během deseti dnů dvakrát po sobě nebude žádná legrace. Ale chceme pro to udělat maximum,“ uvedl před zápasem trenér Slavie František Cipro.

S Jabloncem se Slavia utká v rozmezí necelých tří týdnů už potřetí. „Co se týká taktiky, tady už není co vymýšlet. Budu opakovat to, co jsem říkal už minule, musíme lépe pokrýt Davida Lafatu, který je momentálně pro ně klíčovým hráčem, hraje výborně a dává góly,“ upozorňuje František Cipro, kterému opět přidělávají starosti zranění hráči.

„Zápas v Plzni nedohrál Hocine Ragued, má pochroumaný kotník. Už jsem ho chtěl střídat o poločase, ale Hocine říkal, že to ještě zkusí. Stejně se ale ukázalo, že to nejde, takže mě mrzí, že jsem ho nevystřídal dřív. Otazník také visí nad Petrem Jandou, který má naražené lýtko. Ten s námi od zápasu s Příbramí ještě pořádně netrénoval, pouze začal vyklusávat,“ dodal slávistický kouč.

Utkání v Plzni dohrál s naraženým žebrem obránce David Hubáček. „Těžce se mu dýchalo, tak šel raději na vyšetření do nemocnice,“ uvedl trenér František Cipro.

Vyšetření v nemocnici přineslo naštěstí optimistickou zprávu. „Dopadlo to dobře, mám to jen naražené, lepší se to, takže v pátek odpoledne jdu s klukama normálně trénovat,“ uvedl David Hubáček.

„Stalo se mi to při dvou hlavičkových soubojích, poprvé jsem dostal ránu do žeber v prvním poločase a potom asi pět minut před koncem. A to mě, jak se říká, už asi dodělalo,“ popsal moment zápasu David Hubáček, který věří, že do sobotního utkání s Jabloncem bude v pořádku. „Doufám že to půjde, ale asi se rozhodne po dnešním odpoledním tréninku,“ uzavřel.

Zdravotně v pořádku by měl být už také Stanislav Vlček, kterého trápily svalové problémy.

Do utkání nezasáhnou dlouhodobě zranění Benjamin Vomáčka, Milan Kopic, Tijani Belaid, Adam Hloušek a Riste Naumov.

K týmu se připojil devatenáctiletý stoper B-mužstva Pavel Čmovš.

Trenér Slavie František Cipro před zápasem s Jabloncem (mp3 zvuk)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články