Sledovali jsme hvězdné derby! | SK Slavia Praha
Více

Sledovali jsme hvězdné derby!

EDEN/SYNOT TIP ARENA – V úterý od 18:30 zažije Synot Tip Arena v Edenu velkou slávu. Na trávník proti sobě vyběhnou jedenáctky hvězd Slavie a Sparty. Sledujte s námi průběh zápasu uvnitř tohoto článku.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – V úterý od 18:30 zažije Synot Tip Arena v Edenu velkou slávu. Na trávník proti sobě vyběhnou jedenáctky hvězd Slavie a Sparty. Sledujte s námi průběh zápasu uvnitř tohoto článku.

Hvězdná sestava Slavie dnes bude čítat tato jména:
1 Radek ČERNÝ, 28 Martin VANIAK – 2 Sladjan AŠANIN, 3 Jan SUCHOPÁREK, 4 Pavel NOVOTNÝ, 5 Luboš KOZEL, 6 Luboš KUBÍK, 7 Ivo ULICH, 8 Ondrej KRIŠTOFÍK, 9 Pavel KUKA, 10 Patrik BERGER, 14 Daniel ŠMEJKAL, 19 Karel RADA, 21 Robert VÁGNER, 24 Radek BEJBL, 11 Vladimír ŠMICER

V rudém dresu Sparty se s Vláďou Šmicerem přijeli rozloučit tito hráči:
Petr KOUBA – Lumír MISTR, Petr VRABEC, Ivan HAŠEK, Michal HORŇÁK, Václav NĚMEČEK, Zdeněk SVOBODA, Jiří NOVOTNÝ, Karel POBORSKÝ, Vratislav LOKVENC, Horst SIEGL, Martin FRÝDEK, Miroslav BARANEK, Pavel NEDVĚD

minuta:
-30. Nad Edenem se před malou chvílí přehnala bouřka, teď už ale opět neprší a tribuny se velmi slušně zaplňují. Fanoušci, kteří přišli dříve, mohou sledovat zápas žáků Slavie a Sparty.

-10. Tribuny jsou již krásně zaplněné, určitě je tu už přes deset tisíc fanoušků, kteří teď sledují na velkoplošných obrazovkách momentky z kariéry Vladimíra Šmicera. Proběhly jeho nejkrásnější branky v dresu Slavie, Lens i české reprezentace.

Moderátor dnešní akce Leoš Mareš burcuje fanoušky, jako první po jednom nastupují hráči Sparty, největší aplaus sklidili Petr Vrabec a předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek.

Na hřiště z tunelu od šaten vyběhl držitel Zlatého míče Pavel Nedvěd. Celý stadion bouří, Nedvěda přivítaly dlouhé "standing ovation"!

Na hřišti jsou už všichni borci v sešívaných dresech, každý se dočkal ovací a skandování svého jména. Jako předposlední se fanouškům představil trenér František Cipro, úplně poslední vyběhla na trávník i dnešní největší hvězda Vladimír Šmicer! Dočkal se stejného potlesku vestoje jako Pavel Nedvěd, celý stadion skanduje jeho jméno.

Vláďa Šmicer poděkoval na úvod všem hráčům, kteří na dnešní benefiční zápas dorazili, jeho dík směřoval i k zaplněným vršovickým tribunám.

Vláďa Šmicer ještě před úvodním hvizdem rozhodčího Pučka obdržel od generálního řiditele SK Slavia Praha Petra Doležala symbolickou věčnou vstupenku na Slavii. Obě mužstva si udělají společnou fotečku a můžeme jít k úvodnímu výkopu.

Přímo do středového kruhu přijel ve stříbrném Audi držitel zlatého míče Josef Masopust, tribuny dnes již potřetí tleskají vestoje! Pan Masopust pozdravil fanoušky a ocenil, že se dnes v Edenu sešli všichni, bez ohledu na to, zda slávisté či sparťani. Pan Masopust provede slavnostní výkop dnešního utkání.

1. Zápas byl zahájen.
1. Slavia vstřelila první branku!!! Po přihrávce Luboše Kozla z levé strany se k velké radosti tribun prosadil Ivo Ulich!
3. Na druhé straně aplaudují tribuny panu předsedovi svazu Ivanu Haškovi! Jeho první střelu zablokoval Suchopárek a následné efektní nůžky skončily vedle branky.
9. Perfektně zafungovala souhra Poborský - Nedvěd! Karel Poborský nacentroval z pravého křídla na velké vápno, Nedvěd se z voleje opřel do míče a ten zapadl přesně k pravé tyči. 1:1.
11. Sparta se ujímá vedení 2:1. Centr Michala Horňáka z pravé strany zužitkoval hlavičkou Miroslav Baranek.
14. Slávsité si budou muset hlídat obra na hřiští Vratislava Lokvence. Ten teď po Poborského rohovém kopu mířil hlavou jen těsně vedle šibenice. Na druhé straně předvedl proti Kozlovu obloučku dobrý zákrok gólman Kouba.
17. Slavia teď obléhala branku Sparty doslova házenkářským způsobem. Nemilosrdnou tečku za útočením udělal Patrik Berger, který se z dvaceti metrů opřel do míče a vyhnal Koubovi pavouky z růžku branky. 2:2!
19. Další šance Patrika Bergera! Dostal se z levé strany až před branku, jeho šajtle ale mířila vedle tyče.
21. Náš kotel rozvinul choreo se jménem Vládi Šmicera a nápisem AŤ TĚ ŠTĚSTÍ I NADÁLE PROVÁZÍ. Celý stadion skanduje Šmicerovo jméno.
22. Ivan Hašek ve velké šanci sestřelil před sebou stojícího obránce Karla Radu. Sportovně se mu přišel omluvit, že nechtěl...
23. Nedvěd střílel jen těsně vedle Černého levé tyče.
25. Vláďa Šmicer se prokličkoval na velkém vápně přes dva hráče a zkoušel si narazit s Vágnerem, ten mu ale přihrávku vrátil na paty.
27. Lokvenc mířil hlavou opět nad. Na druhé straně ho ovšem trumfnul Ašanin, který poslal pozdrav někam do patnácté řady.
29. Když už oslava, tak se vším všudy! Vláďa Šmicer z pravé strany propálil Koubu! Slavia vede 3:2!
32. Šmicer s Kozlem a Kukou zakončili krásný protiútok tři na dva, pomezní rozhodčí vzal ale svůj úkol se vší vážností a odmával Kukovi ofsajd. Z gest našeho útočníka bylo jasně vidět, že on viděl celou situaci jinak.
34. Po delší době vzrušení před Radkem Černým, nebezpečnou hlavičku na něj vyslal sám Jan Suchopárek!
36. Zlatý míč nemíč, Radek Černý se Nedvěda nezalekl a skokem pod nohy zlikvidoval jeho šanci.
38. Šmicer se chystal rozehrát rohový kop z levé strany a poslat dlouhý centr do vápna, nakonec si to ale rozmyslel a rozehrál nakrátko s jedním z pořadatelů od severní tribuny.
40. Kouba čaruje, zlikvidoval teď parádními zákroky šance Bejbla i Kuky.
40. Je tady poločas! Pánové si dají pauzu a za čtvrthodinku budou v utkání pokračovat. Slavia zatím vede 3:2!

Kuriózní situace na konci přestávky. Slávisté si nechtěli měnit strany a chtěli i dál útočit proti kotli na severní tribuně. Sparta si ale nakonec v dlouhé debatě ve středovém kruhu vydupala striktně pravidlový postup a strany se točily. Nejmenší radost z toho měli oba lajnoví rozhodčí, kteří přebíhali na opačné strany jen s velkou nechutí.

41. Druhý poločas byl zahájen. Jižní tribuna radostně přivítala na své straně Petra Koubu.
42. Slavia vystřídala brankáře. Černého nahradil Martin Vaniak.
43. A hned po prvním střídání také první faul zápasu. Luboš Kubík si drze dovolil nakopnout kotník držitele zlatého míče Pavla Nedvěda.
44. Horst Siegl vyrovnává na 3:3, Slavii změna stran neprospěla.
45. Vaniak chytá střelu pana předsedy Haška, na druhé straně Kouba chytá střelu pana manažera Šmicera.
49. Ivan Hašek se přeci jenom dočkal gólu, sparťané šli dva sami na Martina Vaniaka, pro Haška bylo poslat míč do sítě snadným úkolem, Sparta vede 4:3.
50. Na dnešní kratochvíli se přišlo do Edenu podívat 15 014 fanoušků!
52. Martin Vaniak se rozhodl řešit nanicovaté počínání Slavie v poli a s míčem vyběhl až téměř na polovinu soupeře. Tam jej kontroverzním zákrokem zastavil Lokvenc, rozhodčí ale faul nepískal.
53. Slavia bude kopat penaltu! Zdeněk Svoboda nemilosrdně sestřelil ve vápně Patrika Bergera.
54. Asi nikdo nečekal, že by pokutový kop šel zahrávat někdo jiný než Vladimír Šmicer, a asi nikdo nečekal, že by pokutový kop neproměnil. A skutečně se tak nestalo. Vláďa proměňuje a vyrovnává na 4:4
57. V šanci se ocitl Lumír Mistr, míč ale z voleje netrefil ideálně a Vaniakovu branku přestřelil.
59. S dvěma rohovými kopy si velezkušená obrana Slavie bez problémů poradila.
60. Kozel nádhernou ranou z velkého vápna trefil břevno!
61. Opakujeme stejnou zprávu, jenom se změněným jménem. Nedvěd nádhernou ranou z velkého vápna trefil břevno!
63. Vágner se krásnou patičkou snažil překonat Koubu, gólman Sparty ale stále ještě nepochopil, kdo že by měl dnes vyhrát, secvakl betony a míč do sítě nepustil.
64. Efektivní kombinace Ivana Haška a Pavla Nedvěda, obrana Slavie tentokráte odolala.
66. Ivan Hašek se trefuje podruhé, Sparta vede 5:4! Po krásné samostatné akci Karla Poborského propálil šéf Martina Vaniaka!
67. Slavia si ale nenechá nic líbit! Šmicer z první na Kuku, Kuka z první do sítě! Vyrovnáno na 5:5!
69. "My chcem Pavla Kuku na bankovkách mít" a "Suchopárek, Suchopárek Jan Jan!!!" Kotel oprašuje staré chorály, výkony hráčů si to rozhodně zaslouží!
70. Berger trefil tyč a po něm v jasné šanci Pavel Kuka prozměnu netrefil balon... Nevadí, alespoň si teď má s Petrem Koubou o čem povídat.
71. Nedáš - Dostaneš. Poborského přihrávku zužitkoval Lokvenc, Sparta vede 6:5.
73. Slavia střídá a málokteré oko v Edenu teď zůstalo suché. Všichni hráči utvořili špalír, ze hřiště odchází Vladimír Šmicer, s číslem 11 nastupuje jeho syn, Jirka Šmicer!
78. Je vyrovnáno na 6:6!!! Po Bergerově přihrávce dává gól střelou k pravé tyči Jirka Šmicer! Eden si poprvé zaskanduje tohle jméno...
80. Zápas končí! Slavia a Sparta se rozešly spravedlivou remízou 6:6. Málokdo ale ze stadionu odchází, oslavy budou ještě dlouho pokračovat...

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články