Velký den malého Jiřího Šmicera | SK Slavia Praha
Více

Velký den malého Jiřího Šmicera

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Malý Jiřík toho se svým tatínkem už zažil dost, ale takový den jako v úterý asi ne. V kabině Slavie měl vyhrazené místo vedle svého táty, připravený dres s číslem 11.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Malý Jiřík toho se svým tatínkem už zažil dost, ale takový den jako v úterý asi ne. V kabině Slavie měl vyhrazené místo vedle svého táty, připravený dres s číslem 11. Na trávníku v Edenu si už několikrát na branku zakopal, když byl jako divák na tréninku, ale tentokrát na jeho útočnou akci čekalo hned patnáct tisíc diváků.


Malý Jirka svůj úkol bral svědomitě. Během druhého poločasu se už před lavičkou Slavie profesionálně rozcvičoval. Když vystřídal svého tátu, svůj útok na sparťanskou branku zvládl na jedničku a Petra Koubu překonal. Stal se tak bezpochyby nejmladším střelcem slávistické branky v týmu dospělých.


Rozhovor se střelcem jsme pořídili pro náš web díky tomu, že redaktora malý Jiřík zná. Před kamerami Novy a Primy v tátově náručí odpověděl jen na jednu otázku. Zda by chtěl hrát někdy za Slavii. „Jo.“


Kdo ti říkal, že nastoupíš?

„Táta.“


Kdo ti na tvůj gól nahrál?

„On.“ (ukazuje na Patrika Bergera)


A dal jsi gól pravačkou nebo levačkou?

„Pravačkou.“


Stačil si se podívat, kde stojí brankář a zamířit?

„Kopnul jsem to do brankáře a on to odstrčil do branky.“


Až jednou budeš velký, budeš chtít hrát za Slavii jako táta?

„Jo.“


Jirka se pak také podepsal Pavlovi Kukovi na dres, fotografii, kterou pro nás zachytil klubový fotograf Martin Malý. Když odcházel ze stadionu už v doprovodu obou rodičů, tak si kopal do míče Umbro. Se slávistickým logem.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články