B-dorost prohrál s Mladou Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

B-dorost prohrál s Mladou Boleslaví

PRAHA – Naše dorosty mají za sebou další kolo, zatímco B-dorost s Mladou Boleslaví prohrál, D-dorost stejného soupeře porazil 3:0.

PRAHA – Naše dorosty mají za sebou další kolo, zatímco B-dorost s Mladou Boleslaví prohrál, D-dorost stejného soupeře porazil 3:0.

 

Do dalšího utkání jsme vstoupili velmi aktivně a soupeř se měl co ohánět, aby zamezil vstřelení branky. Rychlá kombinace i nápady nakonec vedly k první brance, když Šimkovský doběhl zdánlivě ztracený míč, odcentroval a po chybě obránce se nemýlil Šimeček. Jenže za 5 minut bylo srovnáno, když naši obránci neuhlídali nabíhajícího Kozmu, který hlavou po rohovém kopu vyrovnal na 1:1.

 

A aby pohrom nebylo málo, rozehrál ve 28. minutě chybně Šlehofer, hosté podnikli rychlý výpad a střelou z nouze přehodil boleslavský Vilám brankáře Hůlu. Soupeř urputně bránil v deseti lidech před vlastním pokutovým územím, ale ve 45. minutě neuhlídal Krasniqiho, který si krásně zpracoval centr Sudka a nedal hostujícímu brankáři šanci.

 

I druhý poločas jsme začali náporem, který ale zmrazil další gól hostů. V 53. minutě odcentroval přes Sudka Fiksel a jediný hostující hráč v pokutovém území trefil hlavou kout naší branky. Z tohoto šoku jsme se dlouho nemohli vzpamatoval, ale postupně jsme přebrali iniciativu, bušili do hostující obrany, vytvářeli si i šance (Červenka, Hejret, Smolák, Podvín), ale branku jsme již nedokázali vstřelit.

 

„Dnes se nám nedařilo v obranné činnosti a po individuálních chybách jsme soupeři dovolili lehce skórovat. Hráčům nemohu upřít snahu a vůli zvrátit výsledek, ale chyb v obraně bylo opravdu hodně a bohužel rozhodli o výsledku,“ hondotil utkání trenér Jaroslav Peřina.

 

B-dorost: Slavia - Mladá Boleslav 2:3 (2:2)

Branky: 14. Šimeček, 45. Krasniqi

Slavia: Hůla – Šimkovský, Podvín, Šlehofer, Sudek- Krasniqi, Náhlovský (56.Petrák), Šimeček (73. Niedermeier) – Prošek (65. Smolák), Červenka (69. Hejret), Tusjak

 

Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně, posíleni středečním vysokým vítězstvím v Mostě. Soupeř se však nezalekl a prezentoval se rovněž velmi aktivní hrou a důrazným napadáním našich hráčů. Celý první poločas se hrál velmi vyrovnaný fotbal a chybělo jen proměnit nějakou šanci. Protože se tak nestalo, skončil první poločas smírně 0:0.

 

Do druhé části hry byl jasný úkol - nepolevit v aktivní hře se zlepšením střelby. Odměna za aktivitu v podobě branek přišla brzy, Ve 44. minutě jsme zahrávali z levé strany rohový kop. Po centru J. Šonky vybojoval na levé straně odvrácený míč R. Hrubý, který vyslal přízemní přihrávku zpět před branku soupeře a dotírající F. Liška usměrnil míč do soupeřovy sítě – 1:0. Dále jsme byli aktivní, ale opět jsme selhávali v koncovce a přesné finální přihrávce. Naše obrana však musela být stále ve střehu, neboť soupeř byl stále zdatným protivníkem.

 

Další branka a uklidnění přišlo v 69.minutě J. Šonka vystihl špatný odkop hostujícího brankáře v blízkosti pokutového území a sám proti vybíhajícímu brankáři si zkušeně poradil přesnou střelou – 2:0. Výsledek utkání jsme pečetili v samém závěru v 78. minutě. J. Šonka se dostal do samostatného průniku a vybíhající brankář míč jen vyrazil do strany k dobíhající J. Peterkovi, který jej přesně umístil do prázdné soupeřovy branky. – 3:0. Opět jsme předvedli kvalitní kolektivní výkon.

 

D-dorost: Slavia - Mladá Boleslav 3:0 (0:0)

Branky: 44. František Liška, 69. Jakub Šonka, 78. Jan Peterka.

Slavia: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík, Karel Charvát, Stefan Simič Adam Sládek (49. Daniel Bady) – David Červený (59. Kristian Hudeczek), Robert Hrubý, Miroslav Verner (63. Erik Týfa), Jakub Šonka - František Liška (72. Jan Hannich), Jan Peterka

Na střídání byli ještě připraveni: Lukáš Soukup

 

J. Neuberg – asistent trenéra a vedoucí mužstva

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články