Poslední zápas sezony přinesl tři body | SK Slavia Praha
Více

Poslední zápas sezony přinesl tři body

MLADÁ BOLESLAV - Z posledního zápasu sezony vezou slávisté tři body. Sešívaní porazili Mladou Boleslav 1:0 gólem Jaroslava Černého z penalty, přeskočili svého soupeře v tabulce a v sezoně 2009/2010 tak skončili na sedmém místě.

MLADÁ BOLESLAV – Z posledního zápasu sezony vezou slávisté tři body. Sešívaní porazili Mladou Boleslav 1:0 gólem Jaroslava Černého z penalty, přeskočili tak svého soupeře v tabulce a v sezoně 2009/2010 skončili na sedmém místě.

V první půli diváci na promrzlém městském stadionu branku neviděli, více příležitostí si ale vypracovala domácí Boleslav. Už v sedmé minutě si Vaniak připsal první ze svých zákroků, když vyrazil střelu Bořila. Ve 35. minutě hlavičkoval Chramosta v dobré pozici mimo a těsně před koncem poločasu trefil stejný hráč tyč. Jedinou nebezpečnější střelu Slavie vyslal Grajciar, mířil ale nad.

Po přestávce šli do vedení sešívaní. Po zákroku na Kyselu byl nařízen pokutový kop, který bez problémů proměnil Jarda Černý. Další branka už nepadla i přes velké šance na obou stranách. Králi zápasu se stali oba gólmani, Šeda i Vaniak se blýskli výbornými zákroky.

„O mnoho už v dnešním zápase nešlo, přesto to bylo velmi hektické, hlavně v druhém poločase. Hrálo se ve svižném tempu, v prvním poločase byla lepší Boleslav, měla i šance, ale nás podržel Martin Vaniak. Ve druhé půli jsme měli více šancí my, vstřelili jsme branku a další střely nám pochytal Šeda. Nakonec nám zachránil vitězství svými zákroky znovu Martin Vaniak," zhodnotil průběh střetnutí trenér Slavie František Cipro.

 

„Je sice hezké, že jsme poskočili na sedmé místo, ale i to je nedůstojné Slavie, která patří mnohem výš," dodal slávistický kouč, který v odpovědi na otázku jednoho z žurnalistů řekl, že má smlouvu do konce května a v nové sezoně se vrací na místo hlavního scouta Slavie.

 

Domácí trenér Karel Stanner byl notně rozladěný. „Pokračovali jsme v tom, co zde předvádíme celé jaro, nedokážeme proměnit šance. Navíc jsme svojí neohrabaností a fatální chybou vyrobili další penaltu, ze které soupeř rozhodl o svém vítězství."

FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 51. J. Černý (z pen.)
Boleslav: Šeda – Kalina, Procházka, Fabián, Kúdela – Sylvestre, Brunclík, Mendy, Sedláček (67. Poláček) – Chramosta, Bořil (61. Tafat)
Slavia: Vaniak – Krajčík, Trapp, Hošek (67. Lafrance), Hubáček – Grajciar, Ragued, Janda (42. Šenkeřík), Jaroslav Černý – Vlček, Kysela (86. Kaufman)
ŽK: Kúdela, Brunclík – Krajčík, Hošek, Trapp
Diváci: 2 820

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články