Vaniak v Boleslavi zachytal na výbornou | SK Slavia Praha
Více

Vaniak v Boleslavi zachytal na výbornou

MLADÁ BOLESLAV - „Jsem rád, že jsme tuhle pro Slavii tragickou sezonu alespoň zakončili vítězstvím, i když to samozřejmě vůbec nic nenapravilo,“ řekl po utkání v Mladé Boleslavi jeden z největších strůjců zisku tří bodů brankář Martin Vaniak.

MLADÁ BOLESLAV - „Jsem rád, že jsme tuhle pro Slavii tragickou sezonu alespoň zakončili vítězstvím, i když to samozřejmě vůbec nic nenapravilo,“ řekl po utkání v Mladé Boleslavi jeden z největších strůjců zisku tří bodů brankář Martin Vaniak.

Kdo počítal jeho skvělé zákroky, kterými likvidoval gólové šance domácích, nemusely mu stačit ani prsty na obou rukou.

 

„Nejméně příjemná byla poslední střela Mendyho, která se přede mnou stočila a letěla do strany, to byl určitě nejtěžší zákrok, vyškrábl jsem ji jen palcem, bylo to štěstí, že jsem ji dostal mimo branku,“ přiznal po zápase slávistický gólman.

 

Vaniak se vytáhl i při dvou střelách, které letěly přímo do šibenice. „Hlavně ta Sedláčkova rána byla hodně vydařená,“ pochválil boleslavského střelce.

 

„Šance domácích pramenily z toho, že jsme dlouho drželi míč a kazili rozehrávku a pouštěli boleslavské hráče do nebezpečných protiútoků, bylo jich zbytečně moc,“ vrátil se k příčině toho, že byl tolik vytížený.

 

Co všechno se musí zlepšit, aby přiští sezona dopadla pro Slavii lépe? „Já myslím, že musí být kvalitně doplněný kádr a všichni hráči musejí podávat během celé sezony mnohem lepší výkony.“

 

Fotbalisté nastupují po nedělním posledním tréninku na třítýdenní dovolenou. „Napřed budu pracovat na opravách svého domu, pak se chystám si odpočinout v Turecku,“ prozradil Martin Vaniak.

 

A co jeho budoucnost ve Slavii? „Ve středu jsem byl na schůzce u pana Doležala, řekl mi, že se mnou počítá, ale že smlouvu uzavřeme později, bude také záležet na tom, kdo bude trenérem. Já bych samozřejmě rád ve Slavii pokračoval,“ řekl ke své budoucnosti.

 

„Nevidím jediný důvod, proč by neměl Martin Vaniak na postu jedničky ve Slavii pokračovat, zejména pokud bude podávat takové výkony jako tady v Boleslavi,“ ocenil jeho výkon trenér František Cipro na tiskové konferenci po utkání.

 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články