Malí slávisté zdolali na turnaji AC Milán | SK Slavia Praha
Více

Malí slávisté zdolali na turnaji AC Milán

PRAHA - Malí slávisté ročníku 2001 se na turnaji ve Vídni rozhodně neztratili, dokázali propagovat dobré jméno mládežnické Slavie mezi věhlasnými evropskými kluby a nakonec skončili ve velké konkurenci na čtvrtém místě...

Malí slávisté ročníku 2001 (kategorie U-9) se pod vedením trenéra Jiřího Petroviče zúčastnili silně obsazeného mezinárodního turnaje, který pořádal rakouský tým SK Rapid Vídeň. Obsadili výborné čtvrté místo a nechali za sebou spoustu věhlasných týmů.

V sobotu 15. května odehráli slávisté devět utkání, došli až do semifinále, kde podlehli rakouskému soupeři ze Sturmu Graz a o třetí místo se utkali s Tottenhamam Hotspur, který byl nakonec úspěšnější.

V základní skupině jsme na úvod po nešťastném gólu z rohu prohráli s pozdějším finalistou turnaje SK Sturm Graz 0:1. Druhé utkání bylo poprvé vítězné, 2:0 jsme porazili místní celek Wiener Sportklub. O postup ze skupiny jsme se utkali s Herthou BSC Berlín, kterou jsme zdolali 2:1, což byla důležitá výhra, která hráče nastartovala do další fáze turnaje. V postupové skupině jsme narazili nejdříve na celek LASK Linz, se kterým jsme zvítězili 2:0, ve druhém utkání našim klukům nestačil další místní vídeňský tým FC Vienna 1894, tentokrát výhra 1:0 gólem v posledních vteřinách zápasu.

V souboji o první místo v tabulce jsme remizovali po dramatickém průběhu s doposud neporaženým týmem v turnaji Tottenhamem Hotspur 0:0. Ve čtvrtfinále se proti nám postavil věhlasný AC Milán, kterého jsme po výborném výkonu porazili po remíze 1:1 na netradiční nájezdy a postoupili mezi nejlepší čtyři celky turnaje. V semifinále nás opět čekal SK Sturm Graz, proti kterému nám už díky předešlým dvěma náročným zápasům došly síly a díky třem rychlým brankám v úvodu prohráli 1:3. O třetí místo jsme bojovali opět s Tottenhamem Hotspur, na který už nezbyla vůbec energie a opět jsme byli poraženi o tři branky, tentokrát 0:3.

Pro kluky byl tento turnaj zkouškou, zda dokáží obstát v silné evropské konkurenci a také obstáli. Mnoho jiných silných celků zůstalo za námi, hodně týmů jsme svoji hrou překvapili a dostalo se nám také mnoha uznání od ostatních trenérů a pořadatelů.

 

 

SK Slavia Praha U-9 reprezentovali: J. Blažíček, D. Brojo, L. Červ, O. Kubiš, P. Martinec, M. Mašek, J. Stárek, L. Suchánek, M. Vít, J. Walter. Realizační tým trenéři J. Petrovič, F.Nešněra a vedoucí P. Brojo.

 

Výsledky SK Slavia Praha na turnaji:

 

Základní skupina

SK Slavia Praha – SK Sturm Graz 0:1

SK Slavia Praha – Wiener Sportklub 2:0 (Vít, Červ)

SK Slavia Praha – Hertha BSC Berlín 2:1 (Brojo, Červ)

 

Postupová skupina

SK Slavia Praha – LASK Linz 2:0 (Vít, Mašek)

SK Slavia Praha – FC Vienna 1894 1:0 (Mašek)

SK Slavia Praha . Tottenham Hotspur 0:0

 

Čtvrtfinále

SK Slavia Praha – AC Milán 1:1, 2:1 po nájezdech (Vít, nájezdy proměnili Brojo a Kubiš)

Semifinále

SK Slavia Praha – SK Sturm Graz 1:3 (Vít)

 

Zápas o 3. místo

SK Slavia Praha – Tottenham Hotspur 0:3

 

Konečné pořadí turnaje

 

1. SK Rapid Wien

2. SK Sturm Graz

3. Tottenham Hotspurs

4. SK Slavia Praha

5. Hertha BSC Berlin

6. Trenkwalder Admira

7. AC Milan

8. NK Dinamo Zagreb

9. Red Bull Salzburg

10. FC Basel

11. 1.FC Nürnberg

12. FC Vienna 1894

13. FK Austria Wien

14. Werder Bremen

15. Wiener Sportklub

16. LASK Linz

 

Více na www.slavia01.cz

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články