Vyhnalův hattrick porazil Jablonec (Foto) | SK Slavia Praha
Více

Vyhnalův hattrick porazil Jablonec (Foto)

PRAHA/STRAHOV - Čtyři góly do sítě soupeře, hatrick a dobrý výkon celého domácího mužstva. To mohli vidět v neděli dopoledne diváci na Strahově, kde porazila slávistická juniorka rezervu Jablonce 4:1.

PRAHA/STRAHOV - Čtyři góly do sítě soupeře, hatrick a dobrý výkon celého domácího mužstva. To mohli vidět v neděli dopoledne diváci na Strahově, kde porazila slávistická juniorka rezervu Jablonce 4:1.

Hattrickem se blýskl Pavel Vyhnal, který za dva dny oslaví své dvacáté narozeniny. Čtvrtý gól Slavie přidal Ondra Vaněk.

Z prvního gólu se radovali slávisté už ve 13. minutě. Pavel Vyhnal převzal míč na polovině hřiště, obešel několik hráčů Jablonce včetně gólmana Bočoka a zakončil do prázdné branky.

Devatenáctiletý útočník Slavie dal o sobě opět vědět o deset minut později, kdy se zbavil obránce soupeře a pěkným lobem přehodil vyběhnuvšího jabloneckého gólmana. Pavel Vyhnal byl i u třetího gólu Slavie, když nahrál Ondrovi Vaňkovi, který vypálil z pětadvaceti metrů přímo do šibenice. V 36. minutě snížil po chybě domácí obrany Nulíček.

Svůj třetí gól v zápase přidal Pavel Vyhnal na začátku druhé půle po obrovské minele gólmana Bočoka, který míč přihrál přímo na kopačky slávistického útočníka, který neměl problém zakončit do zcela odkryté branky. Slávistické béčko tak zcela po zásluze porazilo Jablonec 4:1. Jedinou kaňkou bylo vynucené střídání Petra Novotného v prvním poločase, který měl potíže se stehenním svalem. V závěru zápasu dostali šanci i dorostenci Petr Kučera a David Šrámek. Na lavičce byli ještě dorostenci Niall Cousens a gólman Patrik Malina.

„Nad Jabloncem jsme vyhráli zaslouženě po dobrém výkonu, zejména v prvním poločase, kdy jsme dali tři krásné góly. I za stavu 3:0 kluci předváděli hezký fotbal a dostávali soupeře pod tlak,“ byl spokojen s prvním poločasem trenér slávistické rezervy Miroslav Janů.

„Na začátku druhé půle jsme vstřelili náš čtvrtý gól, ale nutno říci, že že to bylo po obrovské chybě jejich gólmana. Měli jsme ale i další šance nebo pološance ke skórování stejně jako soupeř, který mohl potrestat některé naše chyby vzadu. Musím klukům poděkovat za dobrý výkon. Výborný výkon předvedli Pavel Vyhnal, Lukáš Palko a Ondra Vaněk. Šanci dostali i hráči z dorostu, uvidíme, zda zasáhnou i do dalších zápasů. Dobrou zprávou určitě je, že se nám vrátí po karetním trestu stoper Čmovš,“ uzavřel Miroslav Janů.

SK Slavia Praha B – FK Baumit Jablonec B 4:1 (3:1)

Branky: 13., 23 a 48. Vyhnal, 31. Vaněk – 36. Nulíček

Slavia: Berkovec – Mikula, Zieris, Starý, Palko – Pázler (68. Kučera), Milutinovič (76. Šrámek), Klimeš, Vaněk, Novotný (34. Zdeněk Zahálka) – Vyhnal

Jablonec: Bočok - Kuželka, Parys, Valenta, Novotný (46. Mička), Nulíček, Norek (75. Procházka), Šulc, Peškar (60. Pavlidis), Rathouz, Huber

ŽK: Mikula – Pavlidis

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články