Představenstvo Slavie schválilo změny | SK Slavia Praha
Více

Představenstvo Slavie schválilo změny

Představenstvo SK Slavia Praha - fotbal a. s. odvolalo ke dni 1. června 2010 z pozice generálního ředitele Petra Doležala. Nástupcem Petra Doležala ve funkci generálního ředitele SK Slavia Praha - fotbal a. s. se od 1. června stává Miroslav Platil.

Petr Doležal končí ve funkci generálního ředitele SK Slavie Praha - fotbal a. s.

Karel Jarolím povede v příští sezoně A-tým Slavie

PRAHA - Představenstvo SK Slavia Praha - fotbal a. s. odvolalo ke dni 1. června 2010
z pozice generálního ředitele Petra Doležala.

„Rozcházíme se v dobrém. V posledním období se však přece jen objevily názorové neshody na směřování klubu i týmu,“ uvedl předseda představenstva
Tomáš Rosen.

Nástupcem Petra Doležala ve funkci generálního ředitele SK Slavia Praha - fotbal a. s. se od 1. června stává
Miroslav Platil.

Miroslav Platil pracoval posledních pět let jako bezpečnostní ředitel Českomoravského fotbalového svazu. V něm je i členem odborné komise, která se zabývá problematikou bezpečnosti na stadionech. Po dohodě s předsedou ČMFS Ivanem Haškem bude členem této odborné komise i nadále po svém příchodu do Slavie.

Miroslav Platil se narodil 5. prosince 1950 v Praze, v letech 1990 až 2005 pracoval jako náměstek pro ekonomiku Policie ČR. Jako prezident působil v PSK Union Praha.

„Vím, že nevstupuji do zrovna klidného období Slavie, ale o to zajímavější bude práce, která nás čeká,“ uvedl nový generální ředitel SK Slavia Praha - fotbal a. s.
Miroslav Platil, který hodlá využívat především své zkušenosti z oblasti řízení a logistiky.

Představenstvo také rozhodlo, že Karel Jarolím se vrací do pozice hlavního trenéra A- týmu Slavie. Karel Jarolím naváže na svou platnou smlouvu, která nikdy nebyla zrušena.

Karel Jarolím po prohraném utkání s Baníkem Ostrava 30. března 2010 na vlastní žádost od A-mužstva odešel.

„Poté, co se týmu nepodařilo v Gambrinus lize a ani v Ondrášovka Cupu obsadit takové pozice, které by zaručovaly start v evropských pohárových soutěžích v následující sezoně, tak jsme mnoho hodin řešili nejen pozici hlavního kouče, ale především budoucnost celého klubu," říká předseda představenstva SK Slavia Praha - fotbal a. s.
Tomáš Rosen. „Dosavadní trenér František Cipro se vrátil na pozici hlavního skauta klubu a představenstvo se shodlo na tom, že pokud má Karel Jarolím platnou smlouvu, bude nejlepším řešením současné situace její naplnění,“ dodal Tomáš Rosen.

Karel Jarolím se funkce ujímá okamžitě. A už nyní se sportovním ředitelem Michalem Šrámkem pracují na podobě kádru pro příští sezonu. Tým se sejde poprvé v Synot Tip Areně v Edenu 7. června.

„Nebylo jednoduché najít východisko ze situace, ve které se Slavia nachází. Proto mě těší, že jsem od vedení Slavie dostal důvěru a mohu pokračovat v práci, kterou jsem před pěti roky začal. Přiznávám, že takové rozhodnutí vedení v sobě nese i pořádný kus odvahy,“ tvrdí Karel Jarolím.

 

Věřím, že navážeme jen na to dobré, co se podařilo, a že vrátíme Slavii tam, kde byla před rokem nebo dvěma. Naším cílem pro příští ligový ročník nemůže být nic jiného než taková pozice v ligové tabulce, která Slavii vrátí do evropských pohárů. A hned kousek za tím je pochopitelně zisk titulu,“ dodal Karel Jarolím.

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články