A-tým Slavie povede Karel Jarolím | SK Slavia Praha
Více

A-tým Slavie povede Karel Jarolím

Karel Jarolím se po dvaašedesáti dnech vrací k prvoligovému týmu SK Slavia Praha. V úterý 1. června navázal na dlouholetou smlouvu, kterou s klubem má uzavřenu.
PRAHA - Karel Jarolím se po dvaašedesáti dnech vrací k prvoligovému týmu SK Slavia Praha. V úterý 1. června navázal na dlouholetou smlouvu, kterou s klubem má uzavřenu. Karel Jarolím se ujme mužstva v pondělí 7. června, kdy s ním zahájí letní přípravu na novou sezonu. První rozhovor po dvaašedesáti dnech oddychového času poskytl Karel Jarolím oficiálnímu klubovému webu Slavie.

Jak dlouho jste uvažoval nad nabídkou návratu k prvnímu týmu Slavie?

Určitě několik dní. A přiznám se, že jednoduché rozhodování to skutečně nebylo. Ale vzhledem k tomu, v jaké situaci Slavia je, by mi přišlo vůči jejímu vedení nefér, kdybych nabídku nepřijal a neudělal vše pro návrat klubu do špičky českého fotbalu a na evropskou scénu. Na můj návrat mohou být rozporuplné názory, ale rád bych přesvědčil nejen všechny fanoušky, že udělám vše pro to, aby Slavia opět vyhrávala.


Co jste dělal během dvaašedesáti dnů, kdy jste po prohře v Ostravě od mužstva odešel?

Především jsem si musel psychicky odpočinout. To se mi zdařilo a jsem v plné síle. Protože jsem v té době byl a stále jsem pod smlouvou ve Slavii, snažil jsem se čas po svém odchodu od prvního mužstva využít také pracovně. Absolvoval jsem týdenní pobyt v Mnichově, kde jsem sledoval tréninky A-týmu Bayernu. To mě hodně obohatilo, protože jsem viděl některé nové přístupy a formy přípravy. A samozřejmě se je nyní pokusím přenést do Čech a do Slavie.


Co uděláte jako první po návratu do funkce hlavního kouče ligového celku?

Už jsem to udělal. Sešel jsem se sportovním ředitelem klubu Michalem Šrámkem a skládáme realizační tým. Jak bude kompletní, pustíme se do tvorby kádru pro příští sezonu a naplánujeme přípravu. Moc času nemáme, protože se s hráči sejdeme po jejich dovolené už 7. června.


Koho si vezmete do realizačního týmu?

Prosím o pár dní trpělivosti, protože tuto zásadní otázku nyní řešíme. Denně několik hodin telefonuji, abychom dospěli k co nejsilnějšímu realizačnímu týmu, který by Slavii pozvedl. Jakmile se s adepty definitivně dohodneme, vše okamžitě oznámíme, protože si uvědomuji, že je to důležitý signál nejen pro fanoušky, ale také pro hráče. A to že Slavia je zpět a funguje.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články