Rozhovor s Miroslavem Platilem | SK Slavia Praha
Více

Rozhovor s Miroslavem Platilem

Miroslav Platil se stal novým generálním ředitelem SK Slavia Praha – fotbal a. s. Do funkce nastupuje 1. června. Rozhodlo o tom představenstvo klubu.
PRAHA - Miroslav Platil se stal novým generálním ředitelem SK Slavia Praha – fotbal a. s. Do funkce nastupuje 1. června. Rozhodlo o tom představenstvo klubu. Miroslav Platil přichází do Slavie z Českomoravského fotbalového svazu, kde pět let zastával pozici ředitele pro bezpečnost a byl také členem odborné komise zabývající se problematikou bezpečnosti na stadionech. První rozhovor v nové funkci poskytl Miroslav Platil našemu webu.

Přicházíte v neklidné době. Co bude vaším prvořadým úkolem?

Uklidnit situaci. To říkám se vší vážností. Ano, jako první se musíme přehoupnout přes události posledních dní. Nyní se vše uzavřelo. Slavia má nového ředitele i trenéra hlavního týmu. To je dobrý signál pro všechny. Pro fanoušky, partnery, média a samozřejmě i hráče. A můžeme začít pracovat.


Na čem?

Na tom, aby se po nepodařené sezoně vrátila Slavia na pozice, na kterých již pobývala. To znamená, aby navenek nejen vypadala, ale také dokázala, že je plně funkčním klubem na nejvyšší úrovni. Nemá cenu si namlouvat, že by se v posledním období renomé Slavie nepokazilo. Ano, pokazilo a proto ho musíme narovnat.


Příchody nových ředitelů provázejí obavy zaměstnanců z personálních čistek…

Ne, ne. Nic takového nechystám. Nejprve se musím se všemi seznámit, zjistit, jak pracují a co potřebují pro ještě lepší výkony. Ale samozřejmě si provedu vlastní personální audit, který s představenstvem vyhodnotím.


První den ve funkci jste musel reagovat na záležitost se vstupenkami...

Po dohodě s představenstvem klubu jsme se dohodli, že ceny permanentních vstupenek ponecháme v loňské výši. Nebylo by přece fér vůči našim fanouškům po nevydařené sezoně vstupné zvyšovat. Vážíme si každé podpory, zvlášť, když naši fanoušci patří mezi nejlepší v republice, a tímto krokem jim dáváme jasně najevo, jak o ně stojíme. Přejeme si, aby do Edenu chodili v co největším počtu a mužstvo podpořili, protože hraje po ně, pro naše fanoušky.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články