Karel Jarolím: Vrátit Slavii tam, kam patří | SK Slavia Praha
Více

Karel Jarolím: Vrátit Slavii tam, kam patří

Vrátit Slavii tam, kam patří. Tato věta zazněla shodně z úst trenéra Karla Jarolíma i dvou nových slávistických posil Karola Kisela a Jiřího Koubského na setkání s novináři...

Vrátit Slavii tam, kam patří. Tato věta zazněla shodně z úst trenéra Karla Jarolíma i dvou nových slávistických posil Karola Kisela a Jiřího Koubského na setkání s novináři, které se konalo v pondělí v poledne v tiskovém středisku v Synot Tip Areně v Edenu.

 

„Informace, jestli se vrátím nebo ne, probíhaly dlouho v médiích. Bylo to pro mě tentokrát dlouhé rozhodování. Ale Slavii mám zkrátka hodně pod kůží a to rozhodlo. Nechtěl jsem zklamat lidi z vedení, kteří mi tady věří,“ uvedl trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Svou roli hrála i zpackaná minulá sezona, na které jsem se také podílel. Za tohoto stavu jsem nechtěl odcházet. Chtěl bych Slavii vrátit tam, kam patří, a hrát s ní zase evropské poháry,“ vysvětlil. Trenér dodal, že si je velice dobře vědom i nejrůznějších reakcí slávistických fanoušků.

 

„Samozřejmě že jsem byl spojován se vším, co se ve Slavii v minulých týdnech dělo. Řada fanoušků byla ale ráda, že se vracím. Přicházely mi esemesky, kde mi lidé psali, že je to potěšilo. Někteří jsou samozřejmě proti a někteří jsou neutrální,“ uvedl slávistický kouč.

 

„To, že svým způsobem strkám hlavu do oprátky, to vím moc dobře, to mi nemusí nikdo říkat,“ reagoval Karel Jarolím na dotaz jednoho z novinářů. „Kdybych se toho bál, tak bych se ale nevracel. Byly tu i jiné nabídky, ale já jsem se rozhodl vrátit do Slavie,“ dodal trenér.

 

V pondělí odpoledne odjíždí A-tým Slavie na kondiční soustředění do Krkonoš. „Realizační tým si zatím ponechám ten stávající, ale během týdne ještě dořešíme, jestli nedojde k nějakým posunům,“ uvedl.

 

Otázky směřovaly i k posílení kádru Slavie. „Martin Vaniak by měl u nás zůstat. Do přípravy se zapojí i Ondra Čelůstka, který se vrací do Slavie, a já s ním počítám. Mužstvo určitě chceme posílit. Hodně posílit,“ upřesnil Karel Jarolím, který vysvětlil i princip fungování spotovního úseku.

 

„Všechna rozhodnutí ohledně odchodů i příchodů hráčů děláme společně, v tomhle se nic nemění. Ani nikdy v minulosti to rozhodně nebylo tak, že jsem si něco zamanul a že by mě nikdo nekorigoval. Petr Doležal zodpovídal za ekonomickou stránku klubu, takže je jasné, že jsme spolu přestupy konzultovali,“ uzavřel Karel Jarolím.

 

Karol Kisel už má zátěžové testy na FTVS za sebou a od úterý ho čeká stejně jako ostatní nabírání fyzické kondice na horách. „Jsem moc rád, že jsem ve Slavii, v klubu, který má velké jméno. Je to pro mě velká výzva, jsem tu a všichni ostatní taky, abychom vrátili Slavii tam, kam patří,“ uvedl a krátce zavzpomínal i na své předchozí angažmá v FC Sydney.

 

„Podařilo se nám ten tým během roku zvednout, také jsme nebyli na předních příčkách a nakonec to dopadlo tak, že jsme slavili titul. Trochu mi to připomíná situaci tady. Doufám, že se nám bude dařit,“ přeje si nová posila.

 

„Slavia má velké jméno v Česku i v Evropě. Těším se na spolupráci s trenérem Jarolímem a těším se, že všichni společně tým pozvedneme,“ doplnil ho Jiří Koubský.

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články