Matej Krajčík odchází ze Slavie | SK Slavia Praha
Více

Matej Krajčík odchází ze Slavie

Matej Krajčík bude hrát v příští sezoně v Jablonci.

PRAHA/EDEN – Záložník Matej Krajčík odchází ze Slavie do Jablonce, kde podepsal dvouletý kontrakt.

„Zejména před odchodem do Itálie se Matej Krajčík nesmazatelně zapsal do slávistické historie v jejím velice úspěšném období a já mu za jeho odvedenou práci děkuji. V další kariéře mu přeji hodně štěstí a úspěchů,“ uvedl předseda představenstva Tomáš Rosen.

Matej Krajčík začínal s fotbalem v sedmi letech v Senici. Dorostenecké období prožil na střední škole s fotbalovým zaměřením v Povážské Bystrici. Následovalo "vojenské" angažmá v Malackách, ve Frýdku-Místku a ve Vítkovicích. V roce 2001 vedla jeho fotbalová cesta do Prahy. Rok a půl hrál v Horních Počernicích za bývalý Xaverov, kde si ho vyhlédl tehdejší trenér Slavie Miroslav Beránek.

Do Slavie přišel v lednu 2003, v únoru nastoupil poprvé v lize proti Bohemians. Dva měsíce po svém příchodu do Slavie ho ale postihla obrovská smůla, když si v utkání s Příbramí přetrhl křížový vaz v koleni a musel na operaci. Poté nastupoval za juniorku Slavie a hostoval ve Viktorii Žižkov a v Českých Budějovicích.

Stálé místo v základní sestavě A-týmu získal až za trenéra Karla Jarolíma. V srpnu 2005 se velkou měrou podílel na senzačním obratu v zápase s Jabloncem, který Slavia vyhrála 3:2. Matej Krajčík jeden gól dal a na další nahrál. Od té doby se stal stálým členem kádru a základní jedenáctky. O dva měsíce později přispěl svým čtvrtým gólem na deklasování Sparty v památném derby na Strahově.

Výkony ve Slavii přinesly Krajčíkovi také první pozvánku do slovenské reprezentace, kde debutoval v listopadu 2005 v utkání proti Španělsku. Matej Krajčík získal se Slavií dva mistrovské tituly a byl u historického postupu do Ligy mistrů UEFA. Ve skupině Champions League nastoupil ke všem šesti zápasům v základní sestavě.

V zápase Poháru UEFA, do kterého Slavia ze třetího místa ve skupině postoupila, vstřelil Tottenhamu na White Hart Lane vyrovnávací gól Slavie. V lednu 2009 odešel do Regginy Calcio, kde strávil jarní část sezony. V italském klubu se po sestupu do druhé ligy domluvil na ukončení smlouvy a v červenci 2009 se znovu vrátil do Slavie. V červenobílém dresu odehrál Matej Krajčík 119 ligových zápasů.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články