Matej Krajčík odchází do Jablonce | SK Slavia Praha
Více

Matej Krajčík odchází do Jablonce

Matej Krajčík odchází ze Slavie do Jablonce.

PRAHA/EDEN – Záložník Matej Krajčík odchází ze Slavie do Jablonce, kde podepsal dvouletý kontrakt.

 

„Zejména před odchodem do Itálie se Matej Krajčík nesmazatelně zapsal do slávistické historie v jejím velice úspěšném období a já mu za jeho odvedenou práci děkuji. V další kariéře mu přeji hodně štěstí a úspěchů,“ uvedl předseda představenstva Tomáš Rosen.

 

Matej Krajčík začínal s fotbalem v sedmi letech v Senici. Dorostenecké období prožil na střední škole s fotbalovým zaměřením v Povážské Bystrici. Následovalo "vojenské" angažmá v Malackách, ve Frýdku-Místku a ve Vítkovicích. V roce 2001 vedla jeho fotbalová cesta do Prahy. Rok a půl hrál v Horních Počernicích za bývalý Xaverov, kde si ho vyhlédl tehdejší trenér Slavie Miroslav Beránek.

 

Do Slavie přišel v lednu 2003, v únoru nastoupil poprvé v lize proti Bohemians. Dva měsíce po svém příchodu do Slavie ho ale postihla obrovská smůla, když si v utkání s Příbramí přetrhl křížový vaz v koleni a musel na operaci. Poté nastupoval za juniorku Slavie a hostoval ve Viktorii Žižkov a v Českých Budějovicích.

 

Stálé místo v základní sestavě A-týmu získal až za trenéra Karla Jarolíma. V srpnu 2005 se velkou měrou podílel na senzačním obratu v zápase s Jabloncem, který Slavia vyhrála 3:2. Matej Krajčík jeden gól dal a na další nahrál. Od té doby se stal stálým členem kádru a základní jedenáctky. O dva měsíce později přispěl svým čtvrtým gólem na deklasování Sparty v památném derby na Strahově.

 

Výkony ve Slavii přinesly Krajčíkovi také první pozvánku do slovenské reprezentace, kde debutoval v listopadu 2005 v utkání proti Španělsku. Matej Krajčík získal se Slavií dva mistrovské tituly a byl u historického postupu do Ligy mistrů UEFA. Ve skupině Champions League nastoupil ke všem šesti zápasům v základní sestavě.

 

V zápase Poháru UEFA, do kterého Slavia ze třetího místa ve skupině postoupila, vstřelil Tottenhamu na White Hart Lane vyrovnávací gól Slavie. V lednu 2009 odešel do Regginy Calcio, kde strávil jarní část sezony. V italském klubu se po sestupu do druhé ligy domluvil na ukončení smlouvy a v červenci 2009 se znovu vrátil do Slavie. V červenobílém dresu odehrál Matej Krajčík 119 ligových zápasů.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články