S Boleslaví rozhodly penalty | SK Slavia Praha
Více

S Boleslaví rozhodly penalty

Slavia remizovala v Čelákovicích s Mladou Boleslaví 1:1. Penaltový rozstřel poslal do finále soupeře.

ČELÁKOVICE – Slavia má za sebou první zápas na tradičním turnaji v Čelákovicích. Zápas s Mladou Boleslaví dokázali sešívaní ve druhé půli srovnat zásluhou Madoua, nakonec ale prohráli 3:4 po penaltovém rozstřelu.

 

První půle příliš šancí divákům nepředvedla. Jediným úspěšným střelcem byl do poločasu Marek Kulič, který ve 32. minutě dorazil za Valeše střelu Kúdely.

 

Do druhé půle naskočil v sešívaném dresu Franck Madou a hned ve 44. minutě (zápas se hrál na 2 x 40 minut) se ocitl ve velké šanci. Po Korešově kolmici ještě ale gólmana Šedu nepropálil.

 

Skórovat se mu povedlo až v minutě 53. Madou nejprve vybojoval rohový kop a následný centr uklidil přesnou hlavičkou pod břevno boleslavské brány.

 

O postupujícím do finále tak rozhodovaly pokutové kopy. Hned v první sérii Grajciar přestřelil Šedovu branku a Boleslav šla díky Sylvestrově proměněném pokusu do vedení. V druhé sérii se trefil s přehledem Madou, Kulič ale zamířil do břevna.  Volešák a Kúdela proměnili, ve čtvrté sérii ale technický pokus Belaida skončil na břevně, Brunclík se trefil a Hrdlička pak mohl svoji penaltou rozhodnout.

 

"Je škoda, že došlo na penalty, mohli jsme některé situace dotáhnout k brance a rozhodnout o postupu. Někteří testovaní hráči nastoupí ještě odpoledne, mohu řict, že výkon Francka Madoua se mi stejně jako divákům líbil," uvedl pro náš web trenér Karel Jarolím

 

Slavia bude hrát o třetí místo od 15 hodin s poraženým z druhého semifinále Teplice - Jablonec. Také tento zápas budeme sledovat v online přenosu.

 

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1), penalty 3:4

Branky: 53. Madou - 32. Kulič

Penalty proměnili: Madou, Volešák, Čelůstka – Sylvestre, Kúdela, Brunclík, Hrdlička

Slavia: Valeš - Vranjes, Vomáčka, Božič, Mareš (51. Čelůstka) - Hurka, Ragued (41. Dembélé), Koreš (50. Belaid), Volešák, Janda – Zákostelský (41. Madou)

Boleslav: Šeda – Brunclík, Johana, Zahustěl, Hrdlička – Kysela (51. Fabián), Kúdela, Sylvestre, Sedláček (63. Bořil) – Kulič, Řezníček

ŽK: Vranjes – Sedláček, Zahustěl

 

Druhé utkání:

FK Teplice - FK Baumit Jablonec 1:1 (0:0, na penalty 2:3)

Branky: 67. David Jablonský - 69. Lafata

Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, D. Jablonský, Rosa - Verbíř, Vachoušek, Ljevakovič, J. Mareš (72. Pícha) - Melunovič, Jindráček

Jablonec: Frydrych - Krajčík, Hubr, Zábojník, Norek - Haurdič(58. Michálek), M.Jarolím, Loučka, Eliáš (65. Pekhart), Kovařik - Lafata

Penalty: Vachoušek, Verbíř proměnili, nedali Rosa, Vidlička a Ljevakovič - Michálek, Loučka, M.Jarolím dali, Zábojník nedal

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články