Stoper Vomáčka: Návrat po čtyřměsíční pauze | SK Slavia Praha
Více

Stoper Vomáčka: Návrat po čtyřměsíční pauze

Na turnaji v Čelákovicích odehrál Benjamin Vomáčka svůj první zápas po více než čtyřměsíční pauze způsobené zraněním.

ČELÁKOVICE - Na turnaji v Čelákovicích odehrál Benjamin Vomáčka svůj první zápas po více než čtyřměsíční pauze způsobené zraněním. Jednatřicetiletý stoper nastoupil naposledy v únoru v přípravném zápase proti Petržalce. Poté ho ze hry vyřadil zlomený kotník.

 

V sobotu jste v Čelákovicích odehrál celý zápas proti Mladé Boleslavi. Jak jste si užil návrat na hřiště?

„Abych byl upřímný, tak jsem z toho měl větší strach. Myslím si, že jsme hráli docela dobře. I vzhledem k tomu, že jsme hráli v poměrně kombinované sestavě, tak jsme podali docela dobrý výkon. Jen škoda toho gólu, že jsme tam nechali Valiho (Romana Valeše) na holičkách. Ale potom jsme naštěstí vyrovnali. Myslím si, že ve druhé půli jsme byli lepší, škoda, že jsme nakonec ten zápas nevyhráli.“

 

Slavie prohrála s Boleslaví až v penaltovém rozstřelu. Na penalty jste určený nebyl?

„Nijak zvlášť jsem se na penalty nehrnul. I když si myslím, že ta Grajciho střela letěla ještě dál než ta moje tenkrát na Strahově.“ (směje se)

 

Noha je už zcela v pořádku?

„V zápase jsem do všeho chodil naplno a nijak na to nemyslel. I když ke konci jsem to přece jen trošku cítil. Jsem hlavně rád, že jsem v pořádku absolvoval celé kondiční soustředění. Minulý týden proti Plzni jsem raději ještě nehrál a nechal tu nohu trochu v klidu, ale v sobotu v Čelákovicích jsem už nastoupil a vydržel celý zápas. I když na konci asi v pětasedmdesáté minutě mi dost zatrnulo, když jsem do toho dostal ránu, takový šlapáček... Ale noha naštěstí drží, takže jsem spokojený.“

 

Co říkáte útočníkovi Francku Madouovi, který dal vyrovnávací gól a poté i penaltu?

„Bylo na něm vidět, že je hrozně silný v osobních soubojích. Udrží balon, vyhraje souboj hlavou... Myslím si, že Petr Johana je výborný stoper, je silný, ale on si s ním v podstatě dělal, co chtěl.“

 

Další přípravné zápasy sehrají fotbalisté Slavie ve středu 23. června na turnaji v Nové Včelnici. Jako první je na programu zápas Slavie s Českými Budějovicemi od 14 hodin.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články