Slávisté v Žilově podpořili onkologii | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v Žilově podpořili onkologii

Odbočka Odboru přátel v Žilově podpořila finanční částkou dětskou onkologii v Motole. Jednatel žilovské odbočky Pavel Moulis předal zástupcům...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Odbočka Odboru přátel v Žilově podpořila finanční částkou dětskou onkologii v Motole. Jednatel žilovské odbočky Pavel Moulis předal zástupcům Kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole částku 4500 korun, která byla vybrána v rámci Memoriálu Petra Dünghübela.

 

„Náš člen Petr Dünghübel zemřel před dvěma lety na rakovinu kostní dřeně a byl právě pacientem dětské onkologie v Motole. Proto jsme se rozhodli věnovat jeho památce každý rok fotbalový turnaj. A finanční částku, kterou na něm vybereme, věnujeme onkologii v Motole,“ uvedl jeden z organizátorů turnaje a jednatel odbočky v Žilově Pavel Moulis.

 

Memoriál Petra Dünghübela se konal 15. května v areálu Sokola Dobříč.

 

„Na turnaji byla charitativní kasička, do které mohli lidé přispět libovolnou částkou. Také jsme měli charitativní dražbu, na které si mohli zájemci zakoupit podepsané fotky hráčů Slavie, podepsaný míč a další slávistické věci,“ upřesnil Pavel Moulis.

 

Memoriál Petra Dünghübela má za sebou už druhý ročník. Oproti předchozím letům chystají organizátoři malé vylepšení. „Charitativní sbírku bychom vyhlásili už na začátku roku. Peníze bychom totiž vybírali na všech akcích, které naše odbočka Žilov pořádá, to znamená na besedách, zábavách a podobně. Sbírka by potom vyvrcholila právě na Memoriálu Petra Dünghübela,“ dodal Pavel Moulis.

 

Za Kliniku dětské hematologie a onkologie v Motole peníze převzali pracovník psycho-sociální jednotky Jaroslav Jadvižák a dva bývalí pacienti – šestnáctiletý Ondřej Šrámek a sedmadvacetiletý Lukáš Caha.

 

„Částka vybraná fanoušky Slavie poputuje na rekonvalescenční pobyt dětí po transplantaci kostní dřeně v Chrustenicích u Berouna. Zbylou částku bychom rádi využili na našem oddělení transplantační jednotky na nákup dárků pro nejmenší pacienty,“ upřesnil Jaroslav Jadvižák.

 

Šestnáctiletý Ondřej je velkým fanouškem Slavie odmalička. Proto mu také udělala velkou radost prohlídka stadionu a slávistické dárky. „Já jsem nefandil nikomu, ale od té doby, co dětskou onkologii v Motole navštěvují hráči Slavie, tak fandím Slavii,“ prozradil Lukáš Caha.

 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články