Ladislav Hlaváček slaví 85. narozeniny | SK Slavia Praha
Více

Ladislav Hlaváček slaví 85. narozeniny

Legendární křídelní útočník Ladislav Hlaváček se v sobotu dožívá 85 let. Protože kvůli zdravotním obtížím nemůže přijít na stadion, zástupci Slavie mu přišli poblahopřát do jeho bytu na Novém Městě.

PRAHA – Legendární křídelní útočník Ladislav Hlaváček se v sobotu dožívá 85 let. Protože kvůli zdravotním obtížím nemůže přijít na stadion, zástupci Slavie mu přišli poblahopřát do jeho bytu na Novém Městě. Dres se symbolickou 85, slávistickou květinu, knížku Červenobílá bojová síla a další dárky mu předal brankář Slavie Martin Vaniak v doprovodu mluvčího klubu Ondřeje Zlámala.

 

 „Špatně jsem chodil, ale i když už zvládnu delší trasy, které si trénuju na Karlově náměstí, na stadion je to daleko. Telefonát a návštěva ze Slavie mi udělala velkou radost,“ svěřil se slavný útočník.

 

 „Dres věnuji synovi, je to taky velký slávista,“ prozradil, jak dopadne dárek. Ladislav Hlaváček také zavzpomínal na svůj první zápas ve Slavii. „Jel jsem na stadion a krčil jsem se, aby mě lidé nepoznali, jakou jsem měl trému. Ale dopadlo to dobře, vyhráli jsme nad Spartou tři nula a já jsem dal dva góly.“

 

Ladislav Hlaváček pak u svého archivu také vyjmenoval všechny své slavné spoluhráče, mezi kterými byl také Josef Bican. „Já jsem nastřílel v jedné sezoně dvacet osm branek, to nikdo za jeden rok nedokázal. Pepi Bican za mnou jednou přišel, ať mu nahrávám, tak jsem pak připravoval šance jemu,“ přidal zajímavou vzpomínku. Zástupcům Slavie pak ukázal také dobové fotografie, z nichž některé už věnoval do archivu klubu.

 

Ladislav Hlaváček hrál ve Slavii v letech 1948-1952, přišel z Kolína. V červenobílém dresu se stal vyhlášeným ligovým kanonýrem, v roce 1949 nastřílel 28 branek v 26 zápasech – na tento počet už pak žádný fotbalista nedosáhl. Nezapomenutelný výkon podal v utkání Teplice – Slavia v roce 1951, které Slavia vyhrála 6:2 a Hlaváček dal čtyři góly. Celkově odehrál za Slavii 178 utkání, ve kterých vstřelil 148 branek. Proslavil se i dvěma brankami Maďarsku, kterým v reprezentačním dresu vsítil dvě branky.

 

Za všechny naše fanoušky a Slavii panu Hlaváčkovi k narozeninám srdečně blahopřejeme a přejeme hodně zdraví, spokojenosti a radosti z výsledků Slavie!

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články