Další letní posilou Franck Madou | SK Slavia Praha
Více

Další letní posilou Franck Madou

Další posilou Slavie se v pondělí stal dvaadvacetiletý francouzský útočník Franck Madou, který podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Další letní posilou Slavie se stal francouzský útočník Franck Madou, který v pondělí odpoledne podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

 

„Francka jsme dlouhodobě sledovali, je vyhlédnutou posilou našeho scoutingu. Naši scouti i trenér Karel Jarolím viděli osobně čtyři jeho utkání v Lausanne. S týmem už absolvoval kondiční soustředění v Krkonoších a nastoupil na turnaji v Čelákovicích. V pondělí se po podpisu smlouvy zapojil do odpoledního tréninku,“ uvedl ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

 

„Jsem velice rád, že jsem dostal nabídku od Slavie, je to další krok vpřed v mé kariéře. Tým i trenér velice profesionálně pracují, zázemí je na špičkové úrovni, v klubu se mi dostalo přátelského přijetí. Také já jsem připraven na sobě tvrdě pracovat a pomoci Slavii k dobrým výsledkům,“ uvedl pro klubový web Franck Madou.

 

„Slavia hraje na krásném stadionu a slyšel jsem, že má také vynikající fanoušky. Dozvěděl jsem se, že si po turnaji v Čelákovicích si přiznivci Slavie přáli, abych zůstal. To mě velice potěšilo, udělám všechno pro to, abych jejich očekávání nezklamal,“ dodal nový slávistický útočník.

 

Dvaadvacetiletý Madou se narodil v Marcory v Pobřeží slonoviny, ale už po několika měsících se po jeho narození rodiče odstěhovali do Francie, kde vyrostl. Profesionální kariéru začal v Toulouse, pak působil ve švýcarských klubech Young Boys, Grasshoppers, Bielu (tam nastřílel 17 gólů za jednu sezonu) a Lausanne (2. švýcarská liga), odkud přichází po skončení smlouvy do Slavie. V mládežnických výběrech reprezentoval Pobřeží slonoviny.

 

Franck Madou, narozen 15. 9. 1987

místo narození: Marcory, vyrostl ve Francii

státní příslušnost: Francie, Pobřeží slonoviny

pozice: střední útočník

187 cm/92 kg

Bývalá působiště:

2005 až 2006 Toulouse B (Francie) 

2007 Young Boys (Švýcarsko)

2008 Grasshoppers (Švýcarsko)

2008 až 2009 Biel (Švýcarsko)

2009 až 2010 Lausanne (Švýcarsko)

Fotografie z pondělního tréninku najdete zde

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články