Pět gólů v brance Sokolova | SK Slavia Praha
Více

Pět gólů v brance Sokolova

Slavia si na domácí půdě v Synot Tip Areně poradila v přípravném zápase s Baníkem Sokolov 5:2.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia si v posledním přípravném zápase před odjezdem na herní soustředění do Seefeldu poradila s týmem Baníku Sokolov 5:2.

 

Sešívaní začali „zostra“ a hned po dvou minutách vedli 1:0. K velké radosti osmi stovek diváků v Synot Tip Areně se po Kiselově pasu trefil Peter Grajciar. V 18. minutě to bylo 2:0, když se po centru z přímého kopu hlavou trefil Ondřej Čelůstka.

 

Ve 20. a 30. minutě přišly chvíle Stanislava Vlčka. První branku dal po zpětné přihrávce Petera Grajciara, druhý gól vsítil z rychlého protiútoku po přesném pasu stejného hráče. Čisté konto zkazil Martinu Vaniakovi v 36. minutě Podrazký, který z penalty zamířil na opačnou stranu, než kterou zvolil náš brankář.

 

Po změně stran nastoupila Slavia s obměněnou sestavou a jeden z nováčků, Jakub Hora, přidal v 55. minutě pátou sešívanou branku. Kličkou obešel vyběhnuvšího gólmana i jednoho z obránců a střílel do odkryté sítě.

 

Slavia kontrolovala výsledek, poslední slovo měl ale Sokolov, když se v 86. minutě trefil Duchnič. Sešívaní tak nakonec porazili soupeře ze severu Čech 5:2.

"Potěšily mě vstřelené branky, které padly po slušných fotbalových akcích, v prvním poločase jsme jich dotáhli víc. Mrzí mě inkasované branky, soupeř víc šancí neměl. Chtěli jsme odehrát jeden zápas na hlavním stadionu, aby si hlavně noví hráči zkusili prostředí," uvedl trenér Karel Jarolím.

"Na soustředění nás čekají kvalitnější soupeři, uvidíme, jak nás prověří. Odehrajeme tam tři utkání v týdnu, proto s námi pocestuje takový kádr, aby nám to vyšlo na dvě jedenáctky a mohli jsme rozložit síly, případné zúžení přijde až po soustředění," dodal trenér.

Střelec druhého gólu byl také po utkání spokojený. "V Itálii jsem toho moc neodehrál, proto jsem na zápasy natěšený, jsem rád, že se nám daří střílet branky.  Věřím, že to v nové sezoně bude úplně jiná Slavia než vloni," řekl Ondra Čelůstka našemu webu.

 

 

SK Slavia Praha – Baník Sokolov 5:2 (4:1)

Branky: 2. Grajciar, 18. Čelůstka, 20., 30. Vlček, 55. Hora – 36. Podrazký, 86. Duchnič

Slavia 1. poločas: Vaniak - Čelůstka, Trapp, Koubský, Hubáček - Jaroslav Černý, Jarolím, Kisel, Koreš, Grajciar – Vlček

Slavia 2. poločas: Hanuš - Čelůstka, Vomáčka, Hošek, Mareš - Hurka, Belaid, Janda, Koreš (72. Gulajev), Milan Černý - Hora

Sokolov 1. poločas: Zacharda - Podrazký, Knakal, Kura, Hanzlík - Blažek, Pilař, Javorský, Šollar – Šilhan (41. Šimunovič), Vyhnal

Sokolov 2. poločas: Bertelman - Šmerda, Studík, Jašíček, Vaněček - Blažek, Golik (66. Puchmertl), Javorský, Duchnič – Šimunovič (86. Jankovský), Mlika

Diváci: 800

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články