Stará garda hrála v Zavidově | SK Slavia Praha
Více

Stará garda hrála v Zavidově

Stará garda Slavie sehrála exhibiční utkání při oslavách 650 let obce Zavidov.

Šimurku překonal jen Devera

 

V sobotu slavila obec Zavidov 650 let od svého vzniku. Bohatý doprovodný program vyplnilo také přátelské utkání domácích fotbalistů se starou gardou SK Slavia Praha. Velké množství přítomných diváků muselo být spokojeno. Domácí fotbalisté byli snaživým soupeřem borcům s ligovými zkušenostmi, kteří svůj věkový handicap nahrazovali přesností přihrávek i zakončení.

 

Do první šance se dostali domácí, ale Peták přestřelil. Slávisté odpověděli průnikem Gustava Ondrejčíka po pravé straně, ale „Mates“ Štiller pádem pod nohy zachránil. V dalších minutách se do dvou šancí dostali Devera a Blecha, ale síť se rozvlnila na druhé straně. Peter Herda vysunul Františka Koubka, který rozkmital své nohy a přes padajícího Štillera poslal míč do sítě – 0:1. Pojistku přidali Slávisté těsně před přestávkou, když do prázdné branky skóroval Roman Janoušek – 0:2.

 

 

Druhá část nezačala pro domácí dobře. Po pravé straně utekl Roman Mráz a parádně přehodil vyběhnuvšího Štillera – 0:3. Domácí se však nevzdávali a snažili se o vstřelení čestné branky. Střely Korčáka a Plincnera skončily těsně vedle. Při pokusu Přemka Šestáka se vytáhl Šimurka, který konečky prstů vytlačil míč na roh. V 72. minutě podnikli Slávisté zdařilý útok, na jehož konci stál Zdeněk Čáp, jenž se trefil přesně do šibenice a s pomocí břevna překonal Štillera – 0:4.

 

 V 82. byl ve vápně faulován František Koubek. Míč na značku pokutového kopu si postavil Peter Herda a s přehledem poslal míč do jiného koutu branky, než kam skákal „Mates“ Štiller – 0:5. Domácí se přeci jen dočkali v 85., kdy se rohový kop Lukáše Blechy odrazil ve vápně k Danovi Deverovi, který v pádu prostřelil Juraje Šimurku – 1:5. Poslední slovo ale měli Slávisté, když jejich vítězství pečetil Jaroslav Smrčka – 1:6.

 

 

FC 05 Zavidov – SK Slavia Praha, stará garda 1:6 (0:2)

Rozhodčí: Sýkora – Joglová, Titlbach.

FC 05 Zavidov: M. Štiller – Chaloupka – Pešek, Kubla, Pichner – Čech, Devera, L. Blecha, L. Šíma – Peták, Kočák. Hokejově střídali: Plincner, P. Šesták, Čech ml., R. Štiller, Bureš.

Trenér: Zdeněk Pichner.

SK Slavia Praha: Šimurka – Jeslínek – Novák, Ondrejčík, F. Herda – Čáp, Janoušek, P. Herda, Janů – Koubek, Mráz. Hokejově střídali: Smrčka a Mareš.

Hrající manažer: Jan Mareš.

 

Autor článku: Libor Šíma

 

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články