Do Slavie přichází Bassirou Dembélé | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Bassirou Dembélé

Bassirou Dembélé podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.
Záložník Bassirou Dembélé se ve čtvrtek odpoledne stal slávistou, dvacetiletý fotbalista z Mali naposledy působil ve francouzském Paris St. Germain, ve Slavii úspěšně absolvoval zdravotní i zátěžové testy, nastoupil v přátelských zápasech.

„Bassirou podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí, s týmem se připravuje už několik týdnů, v sobotu odjede na herní soustředění do Seefeldu,“ uvedl ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

„Slavia je pro mě velkou výzvou, ve Francii má klub i práce trenéra Jarolíma dobré jméno. Líbí se mi, že se tu pracuje na rychlém kombinačním fotbale, podobný styl jsem zažil už v Paris St. Germain,“ uvedl Bassirou Dembélé pro klubový web.

„V záloze působí dva velice zkušení hráči, Lukáš Jarolím a Karol Kisel, věřím, že si budeme fotbalově rozumět. Lukáš umí francouzsky, v komunikaci problém nebude,“ dodává kapitán jedenadvacítky Mali.

Během svého pobytu se už začal učit česky. „Záda, sám, mám, nechej, děkuji, ahoj...“ vyjmenovává slova z fotbalové terminologie, která už ovládá. „Ale začnu se pořádně učit s učitelem,“ klade si na sebe náročný úkol. Také se těší na Prahu. „Poslední dva roky jsem hrál v Paříži, zvyknu si rychle, je to také krásné město.“

„Jsem připravený udělat všechno pro to, abych se odvděčil za důvěru a šanci, kterou jsem od trenéra a Slavie dostal,“ řekl našemu webu nový slávistický záložník na závěr.

 

Bassirou Dembélé

nar. 28.1.1990

182 cm/73kg

Kariéra:

2002 – 2007 Djoliba AC

2007-2008 Centre Salif Keita

2008 Paris Saint-Germain

Poslední dva roky hrál v Paříži

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články