Slavia podlehla Olympiakosu Piraeus | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla Olympiakosu Piraeus

První přípravné utkání na soustředění v Seefeldu absolovovali slávisté proti celku Olympiacos Piraeus. Před zraky přibližně tisícovky diváků podlehla Slavia řeckému týmu 1:3.

SEEFELD - První přípravné utkání na soustředění v Seefeldu absolovovali slávisté proti celku Olympiacos Piraeus. Před návštěvou přibližně tisícovky diváků podlehla Slavia řeckému týmu 1:3.

 

Olympiacos se ujal vedení hned na začátku utkání. V 6. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavičkou Bravo Sanfelix. 

 

Slavia dokázala na vedoucí branku rychle odpovědět - po dlouhém pasu Davida Hubáčka po přihrávce Standy Vlčka se prosadil v jasné šanci Peter Grajciar, který překonal v brance Olympiacosu veterána Antonise Nikopolidise.

 

Po další hlavičce ve 34. minutě šel Olympiacos znovu do vedení, tentokrát zamířil přesně Santo Luis, který vymetl pravou horní šibenici branky, Vaniak byl bez šance zasáhnout.

 

Ve druhém poločase si Slavia vytvořila několik slibných šancí. Pokusy Ragueda, Jandy a Milana Černého však vyrovnání nepřinesly, po akci M. Černého a Jakuba Hory vykopávali Řekové míč z prázdné branky

 

V 83. minutě tak znovu udeřil Olympiacos, Derbyshire se dostal za obranu, obešel gólmana Hanuše a stanovil závěrečné skóre utkání na 1:3. Akce zaváněla přinejmenším hraničním ofsajdovým postavením.

 

“Byla to dobrá konfrontace s kvalitním soupeřem. V prvním poločase jsme dostali dvě laciné branky. Přesto jsme po přestávce měli řadu šancí. Utkání jsme mohli zremizovat nebo i vývoj zápasu otočit. Místo toho jsme ale v závěru inkasovali po situaci, která zaváněla ofsajdem. Je to sice příprava, myslím ale, že jsme měli uhrát lepší výsledek,” hodnotil utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

 

Do utkání nezasáhli Josef Kaufman, Jan Hošek a Benjamin Vomáčka, všichni kvůli zdravotním problémům. Zápas vysílala přímým přenosem řecká televize.

 

Dalším soupeřem Slavie na herním soustředění bude ve středu Lech Poznaň, hrát se bude v Angergergu, pozor došlo ke změně času výkopu - hraje se od 17 hodin! 

 

Olympiakos Piraeus - Slavia 3:1 (2:1)

Branky: 6. Bravo Sanfelix, 34. Santo Luis, 83. Derbyshire - 11. Grajciar

Slavia 1. poločas: Vaniak - Čelústka, Koubský, Trapp, Hubáček - Grajciar, Kisel, Dembélé, L. Jarolím, J. Černý - Vlček

Slavia 2. poločas: Hanuš - Čelůstka, Trapp, Koubský, Hubáček (69. Mareš) - Janda, Ragued, Belaid, Koreš - Hora, M. Černý. 

 

Utkání jsme sledovali online -Záznam online přenosu si můžete přečíst zde

 

 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články