V neděli v Ostravě s Baníkem (mp3) | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Ostravě s Baníkem (mp3)

V neděli 25. července čeká fotbalisty Slavie duel 2. kola Gambrinus ligy v Ostravě. Utkání začíná v 19 hodin.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V neděli 25. července čeká fotbalisty Slavie duel 2. kola Gambrinus ligy v Ostravě. Utkání začíná v 19 hodin. Slavia se na Bazalech naposledy představila 29. března, utkání tehdy skončilo výhrou Baníku 3:1.

 

„Musíme se vyvarovat chyb, kterých jsme se dopustili v jarním vzájemném zápase. Protože tehdy to bylo opravdu školácké, Baník jsme pustili lacino do vedení. Musíme si dát pozor na standardní situace a rychlý protiútok soupeře a snažit se naopak překvapit jejich obranu rychlým protiútokem a nebo se jim dokázat dostat za obranu,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

 

Proti svým bývalým spoluhráčům ze Slavie by mohl nastoupit útočník Zdeněk Šenkeřík, který do Ostravy přišel v létě. „Samozřejmě ho kluci znají více než ostatní fotbalisty Ostravy. Ale upozorňovat je budeme nejen na Zdeňka Šenkeříka, ale i na ostatní nebezpečné hráče,“ dodal slávistický kouč.

 

Slavia nemůže počítat s Adamem Hlouškem a Ristem Naumovem, kteří rehabilitují po zraněních. Stále nejistý je start kapitána Lukáše Jarolíma, který má poraněný kotník a během týdne trénoval individuálně.

 

„Do Ostravy určitě jedeme ve zcela jiném psychickém rozpoložení než jako tomu bylo na jaře. I když oba týmy, my i Ostrava, ztratily v úvodním kole zápasy, které asi měly vyhrát,“ myslí si Martin Vaniak, který nepředpokládá, že by odchod ostravského útočníka Matěje Vydry soupeře nějak výrazně oslabil. „Ostrava přes léto také kvalitně posílila, nakoupila řadu hráčů. Určitě nás tam nečeká nic jednoduchého,“ uzavřel slávistický brankář.

 

Vedení Slavie se během celého týdne zabývalo také přípravou výjezdu svých fanoušků na utkání.

„Na žádost Baníku jsme v Praze tento týden zajistili adresný prodej vstupenek pro naše fanoušky. Do Ostravy pocestuje oficiální autobus Fanklubu, skupina Ultras pořádá výjezd vlakem,“ uvedl ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

„Ve středu odpoledne se vedení Slavie sešlo s organizátory obou výjezdů v Edenu na koordinační schůzce, s Fanklubem do Ostravy pojedou oficiální stewardi a zástupce vedení klubu. Baníku předáme všechny standardně poskytované informace, věříme, že vše proběhne bez problémů,“ dodal Ondřej Zlámal.

Vedení Slavie se sešlo s policejními řediteli

Generální ředitel Slavie Miroslav Platil se sešel s ostravským policejním ředitelem a pražským policejním ředitelem, na jednání se zhodnotila rizikovost utkání a byla přijata opatření pro bezpečný průběh celého zápasu a přepravy fanoušků.

 

Důraz byl položen také na otázku korektnosti zákroku policie, klub upozornil oba policejní ředitele na to, že po posledním utkání Slavie v Ostravě se její fanoušci cítili diskriminování tím, že se opatření dotýkalo i těch, kteří se ničím neprovinili.

 

Byl přislíben korektní a férový postup. Základem pro bezproblémový průběh je dodržování zákonů ze strany fanoušků, který je samozřejmě také zájmem Slavie.

 

Trenér Karel Jarolím před zápasem s Baníkem Ostrava

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články