Sešívaní vezou z Ostravy bod | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní vezou z Ostravy bod

Slavia remizovala ve druhém kole Gambrinus ligy v Ostravě 1:1. V sešívaném dresu se trefil Karol Kisel.

OSTRAVA/BAZALY – Slavia si ve druhém kole Gambrinus ligy přesně zopakovala výsledek z kola předchozího, a to i se jménem jediného střelce. S Baníkem remizovala v Ostravě 1:1. Jedinou branku sešívaných vstřelil Karol Kisel.

 

Jako první zahrozila Slavia, když Grajciarova střela z velkého vápna těsně minula levou tyč Baníku. Nebezpečnější byl ale ve 20. minutě  pokus Frejlacha z přímého kopu, proti kterému výtečně zasáhl Vaniak.

 

Ve 37. minutě přišla krásná kombinace Slavie, na jejímž konci stála branka Karola Kisela. Tomu po rychlé akci sešívaných (poprvé v modro-tyrkysových dresech) poslal nápaditou přihrávku patičkou Milan Černý.

 

Baník vyrovnal v 52. minutě. K odraženému míči se na hranici velkého vápna dostal Frejlach a nechytatelnou ranou poslal míč k tyči Vaniakovy branky.

 

„S výkonem týmu jsem spokojený, méně už s výsledkem. Chyběli nám Lukeš a Řezník, změna byla i v bráně, chytal Daněk. To je vlastně šest nových hráčů v sestavě. Ale naše hra byla dobrá. Styl naší hry je v této sezoně trochu jiný, ale s naším výkonem jsem spokojen. Měli jsme podle mého názoru blíže k vítězství než Slavia,“ řekl k utkání trenér Baníku Miroslav Koubek.

 

„Vzhledem k tomu, že jsme hráli dva zápasy venku, i když ten první byl de facto doma, musíme být se dvěma body spokojeni. Ale chtěli jsme samozřejmě oba zápasy vyhrát. Škoda, že jsme déle neudrželi čisté konto.“ řekl po zápase trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Snažíme se dobře připravit před každým zápasem. Dnes bylo dost závarů po standardních situacích, Baník ale neměl nějakou vyloženou šanci,“ zakončil Jarolím.

 

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 52. Frejlach - 37. Kisel

Ostrava: Daněk – Neves, Bolf, Neuwirth, Hušbauer – Marek, Frejlach, Šmejkal, Pilík (85. Šenkeřík) – Zeher, Varadi

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Vomáčka, Hubáček - Grajciar, Ragued, Kisel, J. Černý (71. Janda) - M. Černý – Hora (83. Vlček)

ŽK: Marek, Varadi – Hora, Janda

Diváci: 6 075

 

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články