Jasný cíl: porazit v Edenu Boleslav | SK Slavia Praha
Více

Jasný cíl: porazit v Edenu Boleslav

Porazit v Edenu Mladou Boleslav. To je jasný cíl, se kterým jdou do sobotního ligového zápasu fotbalisté Slavie.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Porazit v Edenu Mladou Boleslav. To je jasný cíl, se kterým jdou do sobotního ligového zápasu fotbalisté Slavie.

„Přivezli jsme bod z Ostravy, na který bychom rádi navázali vítězstvím. Máme sice dva body zvenku, ale je jasné, že naši fanoušci derby s Bohemkou za opravdu venkovní zápas nepovažovali, určitě teď budou spokojeni jen se třemi body,“ uvedl před zápasem trenér Karel Jarolím.

„Do utkání nebude ještě připraven nastoupit Lukáš Jarolím, který léčí zraněný kotník. U Petra Trappa je situace lepší, měl z předzápasového tréninku oteklý palec na noze po souboji s Petrem Jandou, ale už trénuje skoro naplno a měl by být k dispozici," dodává slávistický kouč.

„Sledovali jsme na videu oba ligové zápasy Boleslavi, které nám potvrdily to, že je to nepříjemný soupeř, který umí hrát dobře dopředu, ale věřím, že jsme našli recept, jak je překonat, a že se prosadíme technickými kombinacemi, kterými si vypracujeme příležitosti a proměníme je. Víme, že proti nám nemá Boleslav venku špatnou bilanci, remízu odvezla z Edenu dvakrát, nicméně naposledy jsme vyhráli my. Na druhou stranu na statistiky se fotbal nehraje, pro nás bude hlavním cílem připsat si první letošní ligovou výhru," uzavřel trenér Karel Jarolím.

Sobotní soupeř Slavie si zatím v nové sezoně Gambrinus ligy připsal jednu výhru nad Ústím nad Labem a remízu s Českými Budějovicemi. „Boleslav je učitě dobrý soupeř, zápasy s ní jsou vždycky těžké, ale s tím si musíme poradit a udělat vše pro to, abychom v sobotu vyhráli,“ uvedl Milan Černý, který má stále v živé paměti vzájemný zápas z dubna 2009, kdy Slavia v Synot Tip Areně v Edenu s Boleslaví remizovala 3:3.

„Na tento zápas samozřejmě vzpomínám rád, dal jsem v něm svůj první ligový gól a navíc to byla i krásná branka. Na druhou stranu to pro mě nebyl vůbec jednoduchý zápas, ještě několik dnů předtím jsem trénoval a hrál v béčku. Nastoupil jsem do rozjetého zápasu, který se pro Slavii tehdy navíc nevyvíjel vůbec dobře. Nakonec jsem byl moc rád, že mi to takto vyšlo, i když jsme jen remizovali,“ uvedl Milan Černý.

Zápas 3. kola Gambrinus ligy Slavie s Mladou Boleslaví se hraje v sobotu 31. července. Výkop je v 16 hodin. Zápas vysílá přímým přenosem sportovní kanál ČT4.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články