Proti Liberci už i s podporou Tribuny Sever | SK Slavia Praha
Více

Proti Liberci už i s podporou Tribuny Sever

V neděli 15. srpna přivítá Slavia v rámci 5. kola Gambrinus ligy na domácím hřišti v Edenu Liberec. Výkop je v 17 hodin.

SYNOT TIP ARENA – V neděli 15. srpna přivítá Slavia v rámci 5. kola Gambrinus ligy na domácím hřišti v Edenu Liberec. Výkop je v 17 hodin. „Pokud chceme navázat na vítězství v Brně, tak určitě jen na výkon ve druhém poločase," uvedl trenér Karel Jarolím. „Hrajeme doma, před našimi diváky, věřím, že i s jejich podporou získáme tři body,“ dodal slávistický kouč, který do zápasu nemůže počítat s marody Adamem Hlouškem, Riste Naumovem, Josefem Kaufmanem a Jiřím Koubským. Nejisté je také to, zda se v základní sestavě objeví Lukáš Jarolím, který do zápasu v Brně naskočil až ve druhém poločase.

Slavia se doposud v předchozích zápasech mohla spolehnout na Karola Kisela, který si na své konto připsal už tři góly a jednu asistenci. „Samozřejmě že je příjemné, že už jsem dal tři branky, ale nejdůležitější je cíl mužstva, kterým musí být doma vítězství. Liberec hraje útočný fotbal, věřím, že to pro diváky bude atraktivní utkání. Fotbal, který Liberec předvádí, neodpovídá jejich postavení v tabulce, ale na zlepšení budou mít dost prostoru po utkání s námi,“ uvedl Karol Kisel.

Po krátké reprezentační pauze zase s týmem od čtvrtka trénují Milan Černý a Ondřej Čelůstka. Zatímco Milan Černý strávil na hřišti v přípravném utkání proti Lotyšsku necelou čtvrthodinu, tak Ondřej Čelůstka odehrál za jednadvacítku na pravém kraji obrany proti San Marinu celý zápas. „Vrátil jsem se v pořádku, žádné větší šrámy jsem naštěstí neutrpěl,“ uvedl Ondra Čelůstka, který v zápase se San Marinem nahrál na první gól českého týmu.

„Reprezentace a liga jsou sice dvě odlišné věci, ale samozřejmě to naše vítězství i ta moje přihrávka je určitě do nedělního zápasu povzbuzením,“ uvedl jednadvacetiletý obránce.

Nejistý je start Lukáše Jarolíma, který se zotavuje po zranění kotníku, které utrpěl v posledním přípravném zápase Slavie v Rakousku proti rumunské Kluži. „Lukáš absolvoval vyšetření na magnetické rezonanci, které odhalilo poškození chrupavky kotníku, ale vyloučilo poranění vazů. V Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích jsme provedli PRP (Platelets Rich Plasma) aplikaci do kotníku pro regeneraci poškozené chrupavky, která měla velice dobrý efekt a Lukáš se díky tomu mohl vrátit na hřiště už v zápase s Brnem,“ vysvětlil klubový lékař MUDr. Petr Krejčí ml.

„Lepší se to každým dnem, moc rád bych v neděli do zápasu s Libercem nastoupil od začátku. Moc dobře vím, že by to byl můj první soutěžní zápas v novém Edenu. O to více si přeju, abych už byl stoprocentně fit,“ uzavřel Lukáš Jarolím.

Proti Liberci fotbalisty Slavie také podpoří fanoušci z Tribuny Sever, kteří oznámili, že přerušili svůj bojkot. „Jsem tomuto kroku moc rád. Beru to i jako výsledek našich společných jednání, kdy jsme si mnohé vyjasnili, upřesnili jsme si některé věci a zjistili, že řada nedorozumění byla jen jakýmisi komunikačními šumy. Beru to i jako začátek příští ještě lepší vzájemné komunikace. Jejich krok vítám, protože fotbalu i Slavii definitivně prospěje. Těším se na zápas,“ uvedl generální ředitel Miroslav Platil.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články