Béčko podlehlo Varnsdorfu | SK Slavia Praha
Více

Béčko podlehlo Varnsdorfu

V desátém kole ČFL prohrála naše juniorka v Edenu s Varnsdorfem 2:3. Zápas dohrávaly oba týmy o deseti – v sedmé minutě byl vyloučen náš gólman Slavík, v 53. varnsdorfský Leitner.
V desátém kole ČFL prohrála naše juniorka v Edenu s Varnsdorfem 2:3. Zápas dohrávaly oba týmy o deseti – v sedmé minutě byl vyloučen náš gólman Slavík, v 53. hostující Leitner.

Již v 7. podnikli hosté rychlý protiútok a vyběhnuvšímu Slavíkovi, jenž se ocitl mimo vápno, nastřelili rameno. Rozhodčí vytáhl červenou kartu a ukázal ji právě našemu gólmanovi. Trenér Klusáček tím ztratil jak hráče v poli, tak jedno střídání. Náhradní brankář Kozáčik přišel na hřiště za útočníka Lexu. Netrvalo dlouho a varnsdorfští své početní převahy využili. Ve 21. naše obrana odvrátila centr ze strany pouze na značku penalty. Tam stál připravený Sitarčík a svoji střelu z voleje proměnil ve vedoucí gól. Největší šance sešívaných v prvním poločase se odehrála ve 39. minutě. Sláma zatáhl míč do šestnáctky netradičně zleva a z její hranice vystřelil. Balón se však odrazil od brankáře Hradínského a dotírající Bálek s Kratochvílem se již k další střele nedostali. Ve 43. si Varnsdorf vedení pojistil. Sitarčík našel v pokutovém území Morávka, ten se kličkou uvolnil a z několika metrů vsítil druhou branku svého týmu.

Ani po přestávce soupeř nepolevil a nadále útočil. V 50. si Runt narazil míč se Sládečkem a z osmnácti metrů vstřelil třetí branku, která se v konečném účtování ukázala jako vítězná. O tři minuty později se Varnsdorf zapsal do statistiky znovu. Tentokrát méně radostněji pro své příznivce - vyloučením Leitnera po faulu na Jiráska. Síly na hřišti se tak vyrovnaly a slávisté se ještě pokusili o zvrat. V 67. se Suchopárek ujal rozehrávání standardní situace, jeho technický pokus do šibenice ovšem Hradinský vytlačil do zámezí. V 70. jsme se již snížení dočkali. Ze značky rohového kopu Kratochvíl nacentroval do šestnáctky, kde se nejlépe zorientoval Šilhavý a napálil balón do brány. V 82. si naši fotbalisté vytvořili další příležitost. Dubský šikovně prostrčil do vápna na Jiráska a osmnáctiletý útočník vsítil kontaktní gól. Další vyložené šance jsme si však již vypracovat nedokázali. Naopak v 88. mohl svůj výtečný výkon korunovat hostující Morávek, ale únik po levé straně zakončil pouze ránou do břevna.

Jak to viděl náš trenér
„Zápas opět ovlivnilo brzké vyloučení našeho hráče, když Slavík špatně vyhodnotil situaci. Proti tak kvalitnímu soupeři, jakým je Varnsdorf, se v deseti hraje těžko. Vážím si toho, že mužstvo ani za nepříznivého stavu nerezignovalo a v závěru bojovalo alespoň o bod,“ uvedl náš trenér Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči „Utkání ovlivnilo zbytečné vyloučení, i když trochu přísné. Potom jsme se pokoušeli o obranný systém, který nám však příliš nevyšel a obdrželi jsme tři branky,“ popisoval průběh utkání zápasu do stavu 0:3 Vladimír Bálek a pokračoval: „Ve druhé půli sice ukázal rozhodčí červenou kartu na druhé straně i Leitnerovi, ale nám už se výsledek zvrátit nepodařilo. Vstřelit Varnsdorfu tři góly za pětatřicet minut na nás bylo moc.“

Slavia B – Varnsdorf 2:3 (0:2)
Branky: 70. Šilhavý, 82. Jirásek – 10. Sitarčík, 43. Morávek, 50. Runt
Sestava Slavie: Slavík – Kratochvíl, Penc (63. Dubský), Šilhavý, Martin Zachariáš – Sláma (46. Jirásek), Suchopárek, Kotrba, Kučera – Bálek, Lexa (9. Kozáčik)
Sestava Varnsdorfu: Hradinský – Just, Leitner, Bílek, Šmalcl – Dobiáš, Sitarčík, Runt, Morávek (89. Petr) – Smola (77. Kysela, 90 Obrtlík), Sládeček
ŽK: Suchopárek, Šilhavý – Leitner
ČK: 7. Slavík – 53. Leitner

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články