Slávisté utrpěli ostudný debakl | SK Slavia Praha
Více

Slávisté utrpěli ostudný debakl

Slavia v páteční předehrávce 10. kola Gambrinus ligy utrpěla na Slovácku potupný debakl 0:3.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/MĚSTSKÝ STADION – Slavia už šest kol čeká na ligovou výhru. V páteční předehrávce 10. kola Gambrinus ligy prohráli sešívaní na Slovácku 0:3.

 

Šance byly v první půli k vidění na obou stranách, jedinou branku ale dali domácí. Ve 13. minutě zahrál Koubský na hranici vápna rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Tu proměnil Petr Švancara, když poslal míč na opačnou stranu, než na kterou se vrhl Vaniak.

 

Do přestávky měla Slavia několik možností na vyrovnání. Po průnicích Milana Černého se ale neujaly střely Jarolíma ani Jandy, v závěru poločasu vyrazil Filipko pokus Dembélého.

 

Ve druhé půli se dvakrát radovali hráči domácích. Nejprve se v 79. minutě po přízemním centru Fujerika trefil Ladislav Volešák, minutu před koncem řádné hrací doby pak pečetil výhru Slovácka tvrdou ranou Szmek.

 

„Zápas se mi nehodnotí dobře. Prohráli jsme 3:0, i když jsme před zápasem věřili, že nějaké body tady získáme. Utkání se pro nás přestalo vyvíjet dobře po inkasované brance z pokutového kopu. Přesto si myslím, že jsme se snažili hrát dopředu a situace tam určitě byly, ale nedokázali jsme je vyřešit tak, aby skončily brankou,“ zhodnotil první poločas trenér Slavie Karel Jarolím.

 

„Ve druhé půli to bylo podobné, věděli jsme, že Slovácko bude spoléhat na brejkové situace. O výsledku rozhodla druhá inkasovaná branka. Ještě předtím jsme byli nuceni střídat a po tomto střídání se nám trošku organizace hry zhroutila. Druhé inkasované brance předcházela chyba v rozehrávce a Slovácko touto brankou v podstatě rozhodlo o výsledku. Vše bylo ještě korunováno třetí brankou, takže odjíždíme s debaklem,“ doplnil hodnocení zápasu trenér Karel Jarolím.

 

„V této chvíli jsem rozhodnutý, že budu kontaktovat vedení a že skončím. V zájmu toho, aby přišel nějaký nový impuls, tak si myslím, že to bude nejlepší řešení,“ prohlásil bezprostředně po zápase trenér Karel Jarolím.

 

„Pro hráče a pro celý tým je největší odměnou vyhrát v takhle skvělé divácké atmosféře. Porazit Slavii nebo Spartu je vždy velkou událostí a my jsme za to hodně rádi,“ komentoval utkání trenér Slovácka Miroslav Soukup

 

1.FC Slovácko – SK Slavia Praha 3:0 (1:0)

Branky: 13. Švancara (pen.), 79. Volešák, 89. Szmek

Slovácko: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Vomáčka, Hubáček – Dembélé (62. Jaroslav Černý) - Milan Černý, Kisel, Jarolím (77. Ragued), Janda (70. Belaid) - Vyhnal

Slavia: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Reinberk – Fujerik (84. Kubáň), Kordula, Volešák, Valenta – Švancara (88. Szmek), Nestorovski (59. Ondřejka)

ŽK: Jarolím, Vomáčka

Diváci: 6 951

Rozhodčí: Adam – Pospíšil, Szarowski

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články