Slavia prohrála brankou z penalty | SK Slavia Praha
Více

Slavia prohrála brankou z penalty

Slavia prohrála v 11. kole Gambrinus Ligy s Plzní 0:1. Z penalty se trefil Jan Rezek.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia podala proti Plzni jeden z nejlepších výkonů v posledních utkáních, přesto na vítězství pod novým koučem Petroušem nedosáhla. Brankou Jana Rezka z penalty podlehla Viktorii 0:1.

Sešívaní začali aktivně a hned v úvodu zápasu si vytvořili několik šancí. Po třech minutách hry napálil po Belaidově centru Kisel břevno. O minutu později pálil Milan Černý těsně nad.

V 16. minutě přišel zlomový bod zápasu. Gólman Zlámal se vrhl pod nohy pronikajícího Rezka a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si na puntík postavil sám faulovaný a poslal míč přesně k tyči. Plzeň vedla 1:0 a do konce utkání už se stav neměnil.

Ve druhé půli byla aktivnější Slavia, Plzeň se nedostávala k šancím ani z ojedinělých protiútoků. Přesto si sešívaní nedokázali vytvořit stoprocentní gólové šance. V 56. minutě pálil těsně vedle tyče Vyhnal, o dvě minuty později předvedl povedenou střelu Hubáček, zamířil ale jen těsně vedle šibenice. V 81. minutě gólman Pavlík s námahou vyrazil střelu Jandy.

Ve slávistickém dresu se proti Viktorii odehrála i jedna premiéra. Čtyři minuty před koncem vyběhl místo Jakuba Hory na hřiště osmnáctiletý hráč A dorostu Ondřej Petrák.

„Zápas se mi nehodnotí dobře, prohráli jsme, to je rozhodující. Ale myslím, že zápas měl kvalitu. Bylo tam nasazení, osobní souboje na hranici, možná občas i za hranicí sebeobětování. Po této stránce byl zápas hodně kvalitní, bohužel se šťastnějším koncem pro Plzeň,“ řekl na úvod tiskové konference po zápase s Viktorií Plzeň trenér Slavie Michal Petrouš.

„Zezačátku tam byly šance na naší straně, Kisel nastřelil břevno. Potom bohužel po individuální chybě Dembélého se kopala penalta. S kluky to ale nezamávalo. Chtěli celých devadesát minut hrát. Jestli se Plzeň dostala za druhou půli dvakrát za půlku tak je to moc. Slavia ukázala, že se může zvednout. Dříve nebo později to musí přijít,“ dodal Michal Petrouš.

„Slavia byla v zápase lepší, klidnější, měla velkou převahu. Bylo to pro nás opravdu vybojované vítězství. Nám pomohl brzký gól z penalty. Soustředili jsme se na obrannou fázi a povedlo se nám to, protože jsme Slavii nepustili ke gólu. Slavia ukázala tu svoji pravou tvář. Ukázala, že v tabulce nepatří tam, kde je, ale výš. Jsem rád, že jsme zápas vyhráli, ale musím uznat, že nás dnes Slavia důrazem a kvalitou přehrávala. Dopředu bychom měli ukázat více,“ hodnotil utkání trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 17. Rezek (z pen.)

Slavia: Zlámal – Janda (90. Vomáčka), Ragued, Koubský, Hubáček – Dembélé (78. Jaroslav Černý) - Milan Černý, Belaid, Kisel, Hora (86. Petrák) - Vyhnal

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Rada, Horváth, Jiráček (80. Ďuriš) - Rezek, Bakoš (70. Střihavka)

ŽK: Hubáček, Belaid, Vyhnal, Kisel – Navrátil, Petržela (88. Brezinský), Rajtoral

Diváci: 6 133

Rozhodčí: Franěk – Štěrba, Koval

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články