Martin Vaniak oslavil 40. narozeniny | SK Slavia Praha
Více

Martin Vaniak oslavil 40. narozeniny

Brankář Martin Vaniak oslavil v pondělí 4. října 2010 čtyřicáté narozeniny. A protože v pondělí byl na programu dopolední trénink, přijímal Martin Vaniak...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Brankář Martin Vaniak oslavil v pondělí 4. října 2010 čtyřicáté narozeniny. A protože v pondělí byl na programu dopolední trénink, přijímal Martin Vaniak už od rána gratulace od svých spoluhráčů, členů realizačního týmu i zaměstnaců Slavie. „Já na žádné velké oslavy moc nejsem, ani na žádné velké dary,“ zněla jeho odpověď na nějčastější otázku, jak své jubileum o víkendu oslavil.

Na to, aby se stále udržoval v té nejlepší formě, má Martin Vaniak jednoduchý recept. „Samozřejmě že je to správná životospráva a hlavně pozitivní přístup k životu. Také hodně dělá to, že člověk tráví dost času v mladém kolektivu, takže v tuto chvíli mi opravdu nepřijde, že je mi čtyřicet,“ dodal s úsměvem.

Do pátečního zápsu Slavie s Plzní nebyl Martin Vaniak nominován, jedničkou byl Zdeněk Zlámal a na lavičce náhradníků byl Anssi Jaakkola. „Oba by měli dostat šanci na delší dobu, alespoň do konce této sezony. A já jim budu krýt zpovzdálí záda. Já s tím vůbec žádný problém nemám, už jsem se za svoji fotbalovou kariéru nacestoval dost,“ vtipkuje Martin Vaniak.

„Být trojka mi nevadí, spíš mi hodně vadí ta situace, ve které momentálně jsme,“ naráží Martin Vaniak na postavení Slavie v ligové tabulce.

Kopačky na hřebík se ale rozhodně pověsit nechystá. Červenobílé barvy bude hájit minimálně do června 2011.

„S panem Rosenem si výhledově určitě sedneme a budeme se bavit o tom, zda klub bude mít o moje služby zájem i dál, jestli například bude chtít, abych ve Slavii zůstal u práce s mládeží, vychovával maldé gólmany nebo podobně. Samozřejmě vím, že v tuto chvíli se vedení zabývá zcela jinými věcmi než nějakou mojí smlouvu dlouhodobějšího rázu, takže to teď ani neřeším,“ uvedl slávistický gólman.

Do žádného vetšího bilancování se Martin Vaniak ještě pouštět nechtěl. „Fotbal mi toho samozřejmě hodně dal, dal mi rodinu, práci, zázemí... Jsem fotbalu moc vděčný za to, že jsem s ním zažil velký úspěch, ať už to bylo v Olomouci, Drnovicích nebo tady ve Slavii. Vzhledem k tomu, že tento rok je asi můj poslední, co se týká hráčské kariéry ve Slavii, tak bych byl určitě nerad, aby ta sezona skončila pro Slavii nějak nedůstojně. Věřím, že se mužstvo zvedne a že v tabulce vystoupá na mnohem vyšší příčky,“ uzavřel Martin Vaniak.

Martin Vaniak odehrál v první fotbalové lize 429 zápasů, z toho 81 ligových utkání bylo v dresu Slavie. V červenobílém dresu oslavil dva mistrovské tituly a historický postup do Ligy mistrů UEFA, na kterém měl lví podíl.

Martin Vaniak je také členem Klubu ligových brankářů, to znamená, že odehrál více než sto ligových zápasů bez obdržené branky. V této anketě týdeníku Gól je momentálně se 155 nulami na druhém místě za Janem Stejskalem, který má na svém koně 164 nul.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články