A dorost nezvládl předehrávku v Ostravě, C dorost po boji zvítězil | SK Slavia Praha
Více

A dorost nezvládl předehrávku v Ostravě, C dorost po boji zvítězil

A+C dorost předehrávali listopadové utkání s Ostravu a byli z poloviny úspěšní

 

A dorost podlehl Baníku Ostrava

 

Na vedlejším hřišti vítkovického atletického stadionu odehrál náš A dorost další mistrovské utkání, jako předehrávku 14.kola 1.dorostenecké ligy. Do utkání nastoupili slávisté ve významně změněné sestavě a na výkonu v prvním poločase to bylo znát. 

Hned v 10.minutě udělal chybu v rozehrávce Brůžek a samostatný nájezd ostravského útočníka nezastavil ani vybíhající Měsíček 1-0. Hra Slavie nepřipomínala ani v náznaku předchozí duely a především pohyb hráčů a přesnost přihrávek byla na velmi nízké úrovni. Stejně tak komunikace a ta právě byla příčinou další branky ve slávistické síti, když oba stopeři propadli při bránění, vytvořili prostor pro ostravského krajního záložníka, který nabízenou příležitost zúžitkoval 2-0. Běžela 25.minuta utkání.

O pět minut později zasáhl do utkání hlavní rozhodčí, který odpískal velmi přísnou penaltu proti domácí Ostravě, když obránce držel za dres našeho Červenku. Krasniqi penaltu proměnil 2-1.

I nadále však byli ostravští lepším týmem, a vytvořili si ještě do poločasu dvě šance, ale obě zlikvidoval brankář Měsíček.

Do druhého poločasu se vrátila jiná Slavia a od úvodních minut se obraz hry změnil o 100%. Hráči zlepšili pohyb a začali přicházet i šance. Nejprve po dlouhé sérii 7 rohů v řadě neproměnil Niedermeier a Brůžek své velké příležitosti, poté domácí vykopávali míč z prázdné branky, až nakonec přišla akce v 67.minutě, kdy Sudek založil útok po levé straně, Tusjak odcentroval a Peréz na zadní tyči zakončil 2-2.

I nadále pokračovali slávisté v tlaku, své šance opět zahodil Niedermeier, Prošek a Krasniqi a tak opět do utkání vstoupil hlavní rozhodčí. V 82.minutě po centru do našeho pokutové území odpískal penaltu za držení hráče za dres. Domácí penaltu proměnili 3-2 a ani závěrečný tlak slávistů již vyrovnání nepřinesl.

Hodnocení trenéra Peřiny: " To, co jsme předvedli 1.poločas, to nemá zatím obdoby. Poprvé od doby, co vedu toto mužstvo, jsem musel výrazně křičet v kabině, protože hráči nepracovali, jak měli. Druhý poločas již měl parametry naší hry a za ten zase musím hráče pochválit. Obě penalty byly velmi přísné, ale i rozhodčí je člověk a tak musím především uznat, že za špatný výkon v prvním poločase jsme si body nezasloužili".

FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 3-2(2-1), hráno ve Vítkovicích

Branky: 30. Krasniqi, 67. Peréz

Sestava: Měsíček - Smolák,Šlehofer,Brůžek,Sudek-Krasniqi, Jílek(57.Prošek),Niedermeier-Tusjak,Červenka(72.Žák),Peréz(84.Šimkovský)

 

FC Baník Ostrava U-17 - SK Slavia Praha U-17 0-1(0-1)

Branka: 12.Hudeczek

Sestava: Zima-Maršík,Simič,Hejno,Bady-Hudeczek(59.Červený),Salašovič,Skwarczek(64.Drobílek)

-Peterka(76.Hannych),Liška,Verner

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články