Slavia porazila úřadujícího mistra ligy! | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila úřadujícího mistra ligy!

V dohrávce desátého kola 1. Gambrinus ligy jsme na Strahově porazili Liberec 1:0 a v tabulce se posunuli na druhou příčku. V atraktivním duelu jsme si vypracovali stejně jako proti Mouscronu řadu příležitostí, ujal se však pouze oblouček Štěpána Vachouška zkraje druhého poločasu. Liberec několikrát nebezpečně zaútočil, obrana červenobílých ale nepovolila, po dělovce Langera pomohlo břevno. „Diváci viděli velmi kvalitní utkání. Oba celky hrály dopředu a předvedly řadu rychlých a nápaditých akcí. Na rozdíl od střetnutí s Excelsiorem se nám tolik nedařilo v koncovce. Do druhého poločasu jsme nevstoupili nejlépe, a přesto jsme šli paradoxně do vedení. Slovan zlobil dál, nám se na druhou stranu otevíral prostor do jeho otevřené defenzívy,“ uvedl spokojený trenér Slavie Miroslav Beránek. Hodnocení kouče hostujícího celku Ladislava Škorpila znělo podobně. „I přestože padl jen jeden gól, zápas byl rozhodně zajímavý, nehrál se žádný bezduchý fotbal.“
V dohrávce desátého kola 1. Gambrinus ligy jsme na Strahově porazili Liberec 1:0 a v tabulce se posunuli na druhou příčku. V atraktivním duelu jsme si vypracovali stejně jako proti Mouscronu řadu příležitostí, ujal se však pouze oblouček Štěpána Vachouška zkraje druhého poločasu. Liberec několikrát nebezpečně zaútočil, obrana červenobílých ale nepovolila, po dělovce Langera pomohlo břevno.

„Diváci viděli velmi kvalitní utkání. Oba celky hrály dopředu a předvedly řadu rychlých a nápaditých akcí. Na rozdíl od střetnutí s Excelsiorem se nám tolik nedařilo v koncovce. Do druhého poločasu jsme nevstoupili nejlépe, a přesto jsme šli paradoxně do vedení. Slovan zlobil dál, nám se na druhou stranu otevíral prostor do jeho otevřené defenzívy,“ uvedl spokojený trenér Slavie Miroslav Beránek. Hodnocení kouče hostujícího celku Ladislava Škorpila znělo podobně. „I přestože padl jen jeden gól, zápas byl rozhodně zajímavý, nehrál se žádný bezduchý fotbal.“ Severočeský tým však vyšel naprázdno. „Slavia byla odměněna za šance, které si vytvořila. Jestliže chceme body, musíme dávat branky, to se dnes nepodařilo. Nejblíže byl asi Langer.“

Hrdinou pondělního podvečera se stal Štěpán Vachoušek. „Sehráli jsme výbornou akci na jeden dotek. Tomáš Došek mi nahrál do malého vápna, kde jsem byl sám. Snažil jsem se přehodit Kinského, na balón nedosáhl ani Pilný, který stál na čáře. Myslím, že jsem to vyřešil správně,“ usmíval se mladý kanonýr při popisu svého střeleckého úspěchu. „Obrana předvedla výborný výkon, neznervózněli jsme po nevyužitých šancích a rozhodli,“ hledal útočník příčiny zisku cenných bodů. Záložník Patrik Gedeon, který, jak už je jeho zvykem, odvedl spoustu práce ve středu pole, přikyvoval. „Nervozita nebyla. Příležitosti přicházely, věřili jsme si, že alespoň jednu proměníme. Jsem moc rád, že jsme uspěli, teď jsme nahoře. Možná je škoda, že je reprezentační pauza. Ale nedá se nic dělat, příště musíme zvítězit v Ostravě.“ Spokojen byl i zadák Adam Petrouš. „Kromě Blahovy hlavičky z deváté minuty jsme soupeře uhlídali. Langerovo břevno? To byla střela, ne vyložená šance,“ zamyslel se. „Byli jsme trpěliví, nedařilo se nám dopředu tak jako ve čtvrtek, ale věděli jsme, že se trefíme,“ dodal.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články