Zemřel bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček | SK Slavia Praha
Více

Zemřel bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček

V úterý 7. prosince v ranních hodinách zemřel ve věku 81 let bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček. Klubu smutnou zprávu předala jeho rodina...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - V úterý 7. prosince v ranních hodinách zemřel ve věku 81 let bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček. Klubu smutnou zprávu předala jeho rodina.

Stanislav Hlaváček se narodil 2. března 1929, byl odchovancem ČAFC, ve Slavii hrál v letech 1953 až 1956 na postu pravého záložníka, nastoupil ke 46 zápasům, z toho bylo 22 ligových. Vstřelil dvě branky, obě byly v první lize. V roce 1957 odešel do Bohemians Praha.

 

Smutná zpráva zaskočila i jeho bývalé spoluhráče. „Standa byl vynikající fotbalista, hráli jsme spolu asi čtyři roky. Byl to vysoký hráč, uměl výborně hlavičkovat. Šlo o všestranného sportovce, červenobílé barvy nehájil jenom na fotbalovém hřišti, ale společně s Frantou Fiktusem nastupovali i za hokejovou Slavii,“ zavzpomínal jeho někdejší spoluhráč ze Slavie Jan Andrejkovič.

Poslední rozloučení se Stanislavem Hlaváčkem se bude konat v pátek 10. prosince v obřadní síni motolského krematoria od 11:15 hodin.

Za všechny slávisty vyjadřujeme rodině upřímnou soustrast. Čest jeho památce!

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články