​Došli jsme strašně daleko. Arsenal je velký tým | SK Slavia Praha
Více

​Došli jsme strašně daleko. Arsenal je velký tým

Ondřej Kolář mluvil po porážce od Arsenalu o inkasovaných gólech, svém plánu před penaltou i skvělém tažení letošním ročníkem Evropské ligy.

Jaké jsou první dojmy po porážce 0:4?
„Takto rychle po zápase jsem samozřejmě smutný. Všichni jsme doufali, že je velká šance postoupit, ale oni nám ukázali, jak jsou velký tým."

Mezi 18. a 24. minutou skórovali třikrát a rozhodli o postupu...
„Ano, hned na začátku nám dali najevo, kdo bude držet otěže zápasu. Dali rychlý gól, který rozhodčí naštěstí neuznali, ale vzápětí jsme dostali další. Vstoupili jsme do utkání dobře, ale pak jsme byli ustrašení, báli jsme se hrát. Je to pro nás smutný konec."

Z inkasovaných branek mrzela vás nějaká, která se při troše štěstí dala chytat?
„Ten první gól, pokud se nepletu, udělal slalom, nějak to prokličkoval. Já jsem mu na poslední chvíli šel pod nohy, ale on se podíval a přehodil mě. Druhý gól penalta, další takový smutný gól. U třetího si to navedl na střed hřiště a vystřelil mi na bližší tyč, já udělal úkrok na zadní, takže jsem nestihl vůbec zareagovat. Otevřeli nám oči tím, v jaké kvalitě hráli."

Při penaltě Lacazetta jste věděl, na kterou stranu budete skákat, střelce jste měl nastudovaného?
„Ano, měl jsem ho nastudovaného, i trenéři na mě křičeli, ať skáču doprava. Jenže to je tak chytrý hráč, že čekal, v poslední chvíli se podíval, kam jdu, a poslal mi to na druhou stranu. Ukázal, že je to TOP hráč."

Vyřadili jste Leicester, Rangers, na Emirates Stadium jste uhráli remízu 1:1. Bylo to úžasné tažení, souhlasíte?
„Je to teď smutné hodnocení, všichni jsme zklamaní, že jsme nepostoupili dál. Postupem času si ale všichni řekneme, že to je neskutečná sezona. Došli jsme strašně daleko v Evropě, v lize se nám také daří. Kdyby nám někdo řekl po prvním utkání v Beerševě, že dojdeme do čtvrtfinále, ťukali bychom si na hlavu. Jak už jsem řekl, s odstupem času si řekneme, že to byla fantastická sezona." 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články