​Euro? Velká zkušenost. Těším se na kluky i tréninky | SK Slavia Praha
Více

​Euro? Velká zkušenost. Těším se na kluky i tréninky

Tomáš Holeš v prvním rozhovoru po návratu z Eura vyprávěl, jak si evropský šampionát užil, co říká na nové slávistické posily i jaký ho čeká program. Na první ligové kolo, které sešívaní odehrají v neděli ve Zlíně, dostal od trenérů volno.

Na Euru jste výraznou měrou pomohl národnímu týmu do čtvrtfinále, jak turnaj hodnotíte?
„Hrát na takovém turnaji byla velká zkušenost, před rokem by se mi o tom ani nesnilo. Potkali jsme velké a hodně dobré týmy, skvělé hráče."

Narazili jste na Angličany, Chorvaty, Nizozemce, Dány...
„Je to tak. Poměřit se s nimi bylo skvělé, jsem za tuhle zkušenost moc rád. A těší mě hodně, že jsem se mohl podílet na úspěchu českého týmu."

Kam osobně řadíte vaši trefu proti Nizozemsku, která zajistila účast mezi osmi nejlepšími týmy turnaje?
„Je to asi můj nejdůležitější gól v životě, dá se říct, že jsem tou trefou poslal český tým do čtvrtfinále. Bylo to hodně důležité a měl jsem i štěstí, že mě tam Tomáš Kalas takhle našel. Byl to skvělý pocit na krásném stadionu před českými fanoušky. Hrozně jsem si to užil."

Konec Eura a začátek ligové sezony dělí jen pár týdnů, zvládnul jste dobít baterky?
„Dostali jsme dva týdny volna, s čímž jsem ani nepočítal. Potěšilo mě to. Čas jsem samozřejmě věnoval rodině, byli jsme v Itálii u moře, takže jsem si odpočinul dostatečně, v hlavě i fyzicky. A teď už se zase těším na zápasy a na kluky, až budeme společně trénovat."

Rozhovor děláme po středeční tiskové konferenci, kde byl mimo jiné představen i dres pro sezonu 2021/22. Jak se vám zamlouvá?
„Dres se mi líbí, červenobílý je klasika, to je moc hezký. Novinkou je venkovní modrý, který se mi taky hodně líbí. Takže jsem spokojený, budu v nich hrát rád."

Slavii také posílila řada nových hráčů, zatím jako poslední byl představen švédský stoper Aiham Ousou. Už jste se viděli?
„Ano, už jsme se potkali. V úterý jsme spolu byli běhat v lese (smích). Takže jsme se hned seznámili, což bylo fajn."

A dorazili i další, Ivan Schranz, Srdjan Plavšić, Ubong Ekpai, Aleš Mandous...
„To jsou hráči, které z české ligy dobře znám. Patřili mezi nejlepší hráče minulé sezony, jsem rád, že nás posílí, pomůžou nám a že si s nimi zahraju."

Ousoua už jsme krátce zmínili, ze zahraničí dorazil i dánský záložník Mads Emil Madsen. Co o nich soudíte?
„Přichází ze zahraničí, úplně je neznám. Ale vím, že trenéři by nikdy nepřivedli nikoho špatného. Těším se na ně, uvidíme, jak budou vypadat na tréninku."

Nová sezona začíná už v neděli utkáním ve Zlíně, vy i další reprezentanti do zápasu nezasáhnete. Jaký vás čeká program?
„Jak bylo řečeno, trenér tam s námi ještě nepočítá, máme vlastní program. Hodně kondiční, abychom byli připraveni na náročnou sezonu. Takže já do zápasu nezasáhnu, ale samozřejmě budu fandit klukům. Zlín na start sezony není vůbec jednoduchý soupeř."

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články