​Kačaraba a Schranz o síle Feyenoordu Rotterdam | SK Slavia Praha
Více

​Kačaraba a Schranz o síle Feyenoordu Rotterdam

O své dojmy z pátečního losu Evropské konferenční ligy, který sešívaným určil za soupeře ve čtvrtfinále Feyenoord Rotterdam, se podělili Taras Kačaraba a Ivan Schranz.

Slávisté na Feyenoord narazili už v základní skupině, na De Kuip podlehli 1:2, v Edenu o týden později přišli o vítězství až ve třetí minutě nastavení. Duel skončil 2:2, soupeř dohrával o deseti po vyloučení Tila.

„Je to velmi silný soupeř. Už jsme s nimi dva zápasy letos odehráli, možná to bude naše výhoda, dobře se dokážeme připravit. Těšíme se a věříme, že se pobijeme o postup,“ říká Ivan Schranz.

„Mohli jsme dostat trošičku příjemnější tým, dá se s nimi ale hrát. Jsme ve čtvrtfinále a v takové fázi už nejsou žádní lehcí soupeři. Máme jim co vracet,“ dodává Taras Kačaraba.

Feyenoordu patří v probíhajícím ročníku Eredivisie třetí příčka, na vedoucí Ajax ztrácí osm bodů. V osmifinále svěřenci Arne Slota vyřadili Partizan Bělehrad, venku vyhráli 5:2 a v odvetě na De Kuip 3:1.

„Mají velmi dobrý tým, výrazné individuality směrem do ofenzivy, hlavně na ně si budeme muset dát pozor. Předchozí vzájemné zápasy nám výsledkově nevyšly, ale o to větší motivace bude proti nim uspět a zlomit to,“ myslí si Schranz.

Slávisté začnou dvojzápas na hřišti soupeře ve čtvrtek 7. dubna, odveta proběhne 14. dubna v Edenu.

„Budeme se snažit sehrát výsledkově dobrý venkovní zápas, a pak do toho doma před našimi fanoušky dáme úplné maximum. Doma je doma, tam vždycky chceme uspět,“ věří si Kačaraba.

"Myslím si, že to může být naše výhoda, hlavně pokud bychom si připravili dobrý výsledek z venkovního zápasu, jako se nám to podařilo v Istanbulu," uzavírá slovenský univerzál.   

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články