​Slavia přehodnotila rozhodnutí o hostujících hráčích | SK Slavia Praha
Více

​Slavia přehodnotila rozhodnutí o hostujících hráčích

Po zkušenostech z podzimní části sezony se Slavia rozhodla, že svým hráčům hostujícím v dalších klubech nebude povolovat nastoupit do vzájemných zápasů.

Slavia se před současnou sezonou rozhodla, že hráči, které poslala na hostování, můžou proti svému mateřskému klubu nastoupit. K tomuto rozhodnutí dospělo vedení klubu zejména z důvodu hostování velkého počtu našich hráčů ve Slovanu Liberec, který by tak opačným postupem mohl být mimořádně sportovně oslaben.

Nicméně po podzimní části sezony jsme došli k závěru, že se jednalo o veskrze negativní zkušenost, a to z několika důvodů. Vzájemné utkání s Libercem ukázalo, že toto rozhodnutí nepřineslo kýžený efekt. Část hráčů hostujících v dresu soupeře proti Slavii nastoupit nechtěla, druhá část šla naopak do vzájemného zápasu přemotivovaná. Během zápasu tak docházelo například k soubojům, při kterých hrozilo zranění hned dvou kmenových hráčů Slavie.

Slavia věřila, že její předsezonní rozhodnutí o možnosti nechat hostující hráče nastoupit motivuje i ostatní kluby ke stejnému kroku. Nicméně se tak nestalo a sešívaní v tomto rozhodnutí zůstali osamoceni.

Posledním důvodem, proč hostující slávisté mohli na podzim ve vzájemných zápasech nastupovat, byl právě velký počet hráčů na hostování v Liberci. Na severu Čech aktuálně hostuje mnohem nižší počet hráčů, a proto nemůže dojít k oslabení soupeře. V ostatních klubech FORTUNA:LIGY jsou pro jarní část zapůjčeni vždy maximálně dva hráči, což je počet, který při jejich absenci nijak nemůže ovlivnit výkon klubu.

Věříme, že toto rozhodnutí, které souvisí i s naším úterním návrhem opatření směrem ke komisi rozhodčích FAČR ohledně ochrany zdraví hráčů, přinese do budoucna Slavii i jejím hráčům naopak pozitivní zkušenosti.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články