​Slávisté zahájili soustředění v Algarve | SK Slavia Praha
Více

​Slávisté zahájili soustředění v Algarve

Slávisté ve čtvrtek odpoledne zahájili v portugalském Algarve třítýdenní tréninkový kemp před startem jarní části sezony.

„Těšil jsem se moc, svátky utekly rychle, ale užil jsem si je. Už je potřeba začít makat a připravit se na začátek jara," je si vědom Ondřej Lingr.

Po středečním příletu do Fara a přejezdu autobusem do hotelového wellness resortu Cascade v Algarve trenérský tým Jindřicha Trpišovského naordinoval hráčům na čtvrteční dopoledne klidový režim, v úterý kompletní kádr i realizační tým podstoupil třetí dávku vakcíny.

„Volno po snídani jsme využili k procházce k moři, kolem hotelu jsou hezké útesy," popisuje Lingr.

Na hřiště vzdálené od hotelu pár minut chůze se slávisté poprvé dostali v odpoledních hodinách. S balonem se na hřišti zalitém sluncem a v mírném větru, kdy teplota atakovala 16 stupňů Celsia, proháněli i dlouhodobě zranění Lukáš Provod s Davidem Hovorkou.

„Bylo skvělé zase oba vidět v akci, mám z toho velkou radost. Je vidět, že udělali při rekonvalescenci po operaci kolena ohromný kus práce a jsou zase blíž návratu. Potřebujeme je, stejně tak Ondru Kúdelu, který trénoval individuálně,“ těší Lingra, který popsal i náplň tréninkové jednotky.

„Byl to takový záběhový trénink. Test toho, jak budeme vypadat po očkování. Ale já i kluci jsme v pořádku, osobně jsem se cítil dobře, jen mě trošku bolela ruka. Ta pravá dřina začne od pátku. Víme to, ale těšíme se na to," říká autor sedmi ligových tref za podzimní část FORTUNA:LIGY, který si zdejší prostředí pochvaluje.

„Stoprocentně se mi to tady zamlouvá. Máme tu tři perfektně připravená hřiště, fantastickou regeneraci, můžeme se projít kamkoliv po pobřeží. Za mě velká spokojenost."

Sešívaní se v Portugalsku budou připravovat do 24. ledna, kdy je čeká návrat do Prahy. Komplikací pro trenérský tým je zrušení i druhého přípravného duelu. Stejně jako v případě Servette Ženeva se covid objevil i v kádru Hajduku Split. O dalších soupeřích se jedná.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články