​Slávistická návštěva v Motole | SK Slavia Praha
Více

​Slávistická návštěva v Motole

Jako tradičně v předvánočním čase si slávisté našli čas, aby navštívili dětskou Transplantační jednotku Fakultní nemocnice v Motole, kam sešívaní chodí pravidelně už přes deset let.

Ještě, než dojde na samotnou návštěvu, důležitá součást se odpracuje v Edenu. Letos se organizátora sbírky na slávistického Mikuláše skvěle zhostil brankář Přemysl Kovář. Za vybrané prostředky nakoupili hráči nejen řadu dárků pro děti, ale například i mnoho praktických a důležitých věcí pro samotné oddělen

„Přéma se toho v kabině ujal naprosto skvěle, za to je potřeba smeknout nejen před ním, ale před celým týmem pomyslný klobouk. Je to pro nás krásná tradice na závěr roku a vlastně to nejmenší, co pro děti v Motole můžeme udělat,“ vysvětluje vedoucí týmu Stanislav Vlček, který se tentokrát převlékl při návštěvě za čerta.

Jako Mikuláš ho doplnil už z loňska osvědčený Michal Frydrych, druhým čertem byl Matěj Valenta. „To, že se kluci návštěvy aktivně účastní, sami si shání převleky a za vybrané peníze sami nakupují ve svém volném časy dárky, je něco, co naši spolupráci s Motolem a sdružením DONOR posouvá ještě dále. Je to důkaz toho, že nám na tom skutečně záleží,“ líčí slávistická legenda.

Zástupci klubu zároveň oddělení předali šek na 100 tisíc korun. „Tato částka se vybrala za podpisy dresů a dalších suvenýrů, na čemž spolupracujeme společně s naším fanshopem. Jsme rádi, že fanoušci můžou vidět, že poplatek za podpisy jde správným směrem a spolu jsme skutečně silnější,“ vysvětluje tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Sdružení Donor podporuje pacienty po transplantaci kmenových buněk krvetvorby nebo závažných akutních i chronických onemocnění a přináší pomoc jejich rodinám i zdravotnickému personálu. Více o sdružení DONOR najdete zde.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články