​Ve 3. předkole Ligy mistrů proti Ferencvárosi | SK Slavia Praha
Více

​Ve 3. předkole Ligy mistrů proti Ferencvárosi

Slávisté už znají soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů! Utkají se s maďarským Ferencvárosem.

Maďarský mistr v druhém předkole vyřadil litevský Žalgiris Vilnius, v prvním zápase zvítězil Ferencváros 2:0 a zvládl i odvetu ve Vilniusu, kde zvítězil 3:1.

Sešívaní vstoupí do 3. předkola ve středu 4. srpna od 20:00 v Budapešti. Domácí odvetu pak odehrají v Edenu v úterý 10. srpna od 19:00.

Ferencváros (Maďarsko)

Ferencváros je nejpopulárnější fotbalový klub v zemi s bohatou historií. V sedmdesátých letech se dostal i do finále Poháru vítězů pohárů, dohromady má dvaatřicet mistrovských titulů a ovládl poslední tři ročníky maďarské OTP Bank Liga. V 1. kole kvalifikace vyřadil kosovskou Prištinu. Na domácím stadionu zvítězil 3:0, v odvetě na půdě soupeře 3:1, hattrickem se blýskl albánský reprezentační útočník Myrto Uzuni.

Pevným členem základní sestavy je slovenský snajpr Róbert Mak, který na EURU nastoupil do všech tří utkání národního týmu Slovenska v základní skupině. Mezi klíčové hráče patří i Ádám Bogdán, někdejší gólman Liverpoolu, nebo bosenský obránce Eldar Čivič.

Vloni se Ferencváros probil do základní skupiny Ligu mistrů. Na své úspěšné cestě vyřadil i Celtic Glasgow, Dinamo Záhřeb a norské Molde, odměnou mu pak byly duely proti Barceloně, Juventusu a Dynamu Kyjev. V nesmírně těžké skupině G obsadil maďarský tým se ziskem jednoho bodu poslední příčku.

V uplynulém ročníku maďarské ligy si Ferencváros počínal naprosto suverénně, za 33 utkání inkasoval jen 22x a hořkost porážky okusil v jediném případě. OTP Bank Ligu vyhrál s náskokem 30 bodů před Puskas Akademie. Nejlepšími střelci týmu byli Uzuni, autor dvanácti branek, a jedenáctigólový norský útočník Tokmac Nguen.

Na přelomu května a června tým z hlavního města vyměnil hlavního trenéra, úspěšného Serhije Rebrova, který dovedl Ferencváros ke třem titulům, nahradil Peter Stöger. Pětapadesátiletý rakouský kouč se přesunul z Austrie Vídeň, jednu sezonu koučoval i Borussii Dortmund.

Domácím stadionem Ferencvárose je Groupama Arena s kapacitou 22 000 fanoušků.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články