​Ve čtvrtek od 18:55 doma proti Rangers | SK Slavia Praha
Více

​Ve čtvrtek od 18:55 doma proti Rangers

Slávisty čeká ve čtvrtek od 18:55 osmifinále Evropské ligy. V Edenu hostí skotské Rangers FC, které trénuje legendární Steven Gerrard.

Dva týdny po vyřazení anglického Leicesteru vyzvou sešívaní v osmifinále Evropské ligy další tým z britských Ostrovů. Do Edenu ve čtvrtek dorazí čerství skotští mistři Rangers FC.

„Samozřejmě se těšíme na další evropské zápasy. V osmifinále nás čeká nás další kvalitní tým,“ říká trenér Jindřich Trpišovský. „Začínáme zase doma, Rangers určitě nepodceníme, do osmifinále se nedostali náhodou. Bude to těžký soupeř, ale chceme uhrát výborný výsledek pro odvetu,“ vyhlíží úvodní osmifinále Jan Kuchta. „Po Leicesteru nás čeká podobně kvalitní soupeř, který má trochu jiný styl,“ přidává svůj pohled obránce David Zima.

Rangers po krušné dekádě, kdy kvůli dluhům sestoupili až do čtvrté ligy, o víkendu získali po deseti letech další mistrovský titul. Celkově už 55. „Tým má obrovskou mentální sílu, velké sebevědomí, což se pak projevuje na hřišti. Jsou velice dobře sehraní a umí nepříjemně presovat. Zejména v defenzivě mají hodně vyspělé a zkušené hráče, naopak dopředu mají rychlé gólové typy. Je to tým, který hraje jedním stylem, v jedné sestavě a momentálně je na obrovské vítězné vlně. Díky pohodě, kterou mají, jsou schopní zvládat i momenty, které jdou v zápasech proti nim,“ analyzuje Jindřich Trpišovský.

„Přijede tým, který za poslední rok téměř neprohrál. Čeká nás kvalitní soupeř, který není zvyklý prohrávat a pro nás to bude určitě velice těžké,“ předvídá David Zima.

Dres Rangers obléká několik hvězdných jmen – Alfredo Morelos, Ryan Kent nebo Ianis Hagi, tu největší hvězdu ale nalezneme na střídačce. Hlavním trenérem skotského klubu je legenda Liverpoolu Steven Gerrard. „Steven byl hráč, na kterého jsem koukal celý život, kapitán Liverpoolu a obrovská osobnost. Milan Baroš nám o něm vyprávěl spoustu příběhů, jaký to byl kapitán, jaký to byl lídr. Strávil celou kariéru v jednom klubu a moc se těším, až ho potkám,“ říká trenér sešívaných.

„Hraji trošku na jiném postu, než hrál Steven Gerrard, ale velice dobře ho znám z Liverpoolu. Je to legenda klubu a vnímám ho jako jednoho z nejlepších hráčů na světě v jeho době,“ vzpomíná David Zima.

Pro čtvrteční zápas může Jindřich Trpišovský počítat s uzdraveným Tomášem Holešem, po zranění se vrací i další hráči. „Někteří hráči se nám vrací po zranění – Tomáš Holeš, Mick Van Buren a Júsuf, kteří sice nejsou na soupisce pro Evropskou ligu, ale budou k dispozici na nedělní ligový zápas. Někteří hráči netrénovali kvůli problémům ze zápasu s Baníkem, ale na čtvrtek budou k dispozici,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Úvodní osmifinále Evropské ligy proti Rangers FC začíná v Edenu ve čtvrtek v 18:55 a můžete ho živě sledovat na ČT Sport. 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články