Těch deset dní je znát, už jsem ale zase zpátky | SK Slavia Praha
Více

Těch deset dní je znát, už jsem ale zase zpátky

Tomáš Holeš poprvé od uzdravení odehrál celý zápas. „Myslím si, že nám to sedlo a odehráli jsme skvělý zápas,“ říká po výhře nad Nice.

Čekal jste před zápasem takový výsledek?
„Před zápasem jsem trošku nevěděl, co od toho čekat, přece jenom ta sestava bylo trošku jiná. Zvládli jsme to fakt skvěle, myslím si, že nám to sedlo a odehráli jsme skvělý zápas.“ 

Obrázek hry byl rozdílný oproti Leverkusenu. S jakými pokyny jste šli na hřiště?
„Souvisí to samozřejmě na soupeři, na Nice jsme se připravovali jinak než na Leverkusen. Zásahy do sestavy nám toho moc nezměnily, šel tam jiný hráč, ale musel plnit to, co ten před ním. Myslím si, že Leverkusen je úplně jiný level než Nice." 

Dodají vám oba výsledky dostatek sebevědomí pro další průběh ligy i Evropské ligy?
„Určitě. Teď už je vidět, jak z nás srší skvělá nálada. Jsme z toho skvěle naladění, takže doufám, že budeme moct pokračovat v lize a navážeme na ty výsledky i v Evropské lize.“

V neděli byste pravděpodobně měli nastoupit proti Mladé Boleslavi. Je složité takhle nevědět, jestli budete mít za pár dní další zápas nebo ne?
„Složité to asi není, prostě budeme hrát, nebo nebudeme. Jsme v zápasovém tempu, když hrát budeme, tak budeme nachystaní. V tom problém nebude.“

Měl jste delší pauzu kvůli COVIDu, jak těžké je se po takové dlouhé pauze dostat do zápasového tempa?
„Těch deset dní je znát. Když nic neděláte, tak se pak kondice musí trošku dohnat. Proti Leverkusenu to nebylo kondičně ideální, dneska už jsem vydržel celý zápas. Zápas byl náročný a myslím, že jsem ho zvládnul kondičně dobře. Už jsem zase zpátky."

Po prvních třech zápasech Evropské ligy máte šest bodů. Jak hodnotíte první polovinu skupiny?
„Doma jsme zápasy zvládli skvěle, škoda té Beerševy. Budeme jim to muset vrátit doma. Když uhrajeme nějaké body venku, tak si myslím, že postoupíme." 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články