Slávistky finále prohrály na penalty | SK Slavia Praha
Více

Slávistky finále prohrály na penalty

Fotbalistky Slavie ve finále poháru KFŽ prohrály se Spartou po penaltách. Během devadesáti minut totiž branka nepadla...

PRAHA - Fotbalistky Slavie ve finále poháru KFŽ prohrály se Spartou po penaltách. Během devadesáti minut totiž branka nepadla, tak došlo na pokutové kopy. 

Slávistky do zápasu musely nastoupit bez fotbalistky roku Petry Divišové, což bylo znatelné oslabení. Po čtvrt hodině se bohužel zranila druhá nejlepší střelkyně týmu Voňková a o chvíli později byla zraněná Pincová po tvrdém střetu s Kožárovou, kdy jí trefila kopačkou do hlavy a ještě skončila na plotu za pozemní čárou. Pro zranění v prvním poločase nedohrála ani Kulichová.

Hned v samotném úvodu si Sparta vytvořila velký tlak, ze kterého vyplynula pouze střela z úhlu do odkryté branky, ale Pincová vše jistila. Na druhé straně byla podobná situace, Voňková z velkého úhlu z hranice vápna branku trefit nedokázala. První poločas měla Sparta několik příležitostí, nebezpečný byl i centr Malinové. Doposud největší šanci si Sparta vytvořila v 15. minutě, po naší standardce podnikla rychlý brejk, kdy Irena Martínková vyslala do úniku Lucii Martínkovou, kterou ale Taušová dokázala vychytat.

Do druhého poločasu se slávistky zklidnily a i přes nepříznivé okolnosti se semkly a byly Spartě vyrovnaným soupeřem. A hlavně jim nedovolily ohrozit naši branku, naopak kolem 60. minuty si Slavia vytvořila menší tlak a pak přišly i šance. Po rohu Pěničkové měla plné ruce práce Sloupová, pak se k pěkné střele dostala Nepokojová, z dálky to také zkoušela Beštová.

V posledních minutách si tlak vytvořila i Sparta, hlavně pokus Krejčiříkové byl nepříjemný, ale Taušová byla pozorná. Velkou možnost měla i Sedláčková, ale na zadní tyči přestřelila.

Nakonec došlo na pokutové kopy, ve kterých byla šťastnější Sparta. Nejdříve však přestřelila Krejčíříková, hned po ní trefila břevno Necidová. Pak se ostatní střelkyně prosazovaly, slávistky byly pod větším tlakem, protože musely dotahovat, nakonec v šesté sérii Sloupová vychytala Nepokojovou a bylo rozhodnuto.

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:0, penelty 5:4
Sparta:
Sloupová - Malinová, Čulová, Vyštejnová, Bartoňová (57. Sedláčková) - Ringelová (60. Krejčiříková), Ondrušová, Irena Martínková, Chlastáková (69. Danihelková) – Lucie Martínková, Kožárová.

Slavia: Taušová - Kulichová (36. Beštová), Pincová (24. Odehnalová), Králová, Benýrová - Tomášková, Budošová, Pěničková, Krůzová (82. Necidová) - Voňková (24. Nepokojová), Danielová.

Penalty: Za Spartu proměnily Lucie Martínková, Kožárová, Malinová, Irena Martínková, Čulová. Za Slavii proměnily Pěničková, Odehnalová, Tomášková, Benýrová.  

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články